Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Municipiul Roman a fost înscris în competiția ”Ro Smart în Țara lui Andrei”. Puteți vota pentru proiect aici

Primarul municipiului Roman a înscris orașul în competiția Ro Smart în Țara lui Andrei, de unde s-ar putea obține finanțarea necesară creării unui centru local pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Romașcanii și nu numai sunt invitați ca, în perioada 2-15 noiembrie 2018, să voteze proiectul depus de municipalitate, astfel încât Romanul să aibă șansa de a fi recompensat cu aproximativ 30.000 de euro, ce ar ajuta la construirea unui centru local pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Edilul își doreștepe să echipeze centrul cu containere specializate în vederea colectării tuturor tipurilor de deșeuri generate în gospodării, punând accent pe colectarea și valorificarea deșeurilor verzi, lemnoase, textile, voluminoase și cele rezultate în urma lucrărilor de construcții și demolări.

”Cu toții suntem de acord că este important să protejăm mediul, dar trebuie să începem să ne gândim și la moduri în care să valorificăm deșeurile” – propune edilul.

În Roman se află în desfășurare proiectul județean de colectare selectivă a deșeurilor, dar prin acest nou proiect Lucian Micu speră să extindă aria deșeurilor pe care să le valorifice sau măcar să le depoziteze fără a dăuna mediului.

”Mai mult, de exemplu, pe componenta deșeurilor lemnoase, mobilierul de care o familie nu mai are nevoie și îl <> poate deveni un sprijin important pentru o altă familie care ar avea nevoie de acele obiecte. Cu cât vom produce mai puține deșeuri, inclusiv prin diminuarea risipei alimentare, cu atât costurile fiecărui cetățean pentru serviciul de salubritate se va diminua, iar următoarelor generații le vom da posibilitatea să trăiască pe o planetă sănătoasă și ”vie”.

Vă încurajez să votați proiectul depus de Roman pe https://taraluiandrei.ro/ro-smart#/votare.
Vreau să le mulțumesc cu acest prilej și profesorilor care m-au contactat în ultimele zile pentru a se alătura proiectului pe care îl vom desfășura pentru diminuarea risipei alimentare și care, la fel ca și mine, doresc să se implice în educarea generațiilor care ne urmează să gestioneze mai bine resursele pe care le mai are planeta” a conchis primarul din Roman.

Pentru a oferi votul municipiului Roman, organizatorii competiției solicită crearea unui cont, iar acest lucru este posibil dacă aveți o adresă de e-mail funcțională și sunteți abonat în rețeaua mobilă de telefonie. Primul pas este să vă înregistrați pe site-ul https://taraluiandrei.ro/ro-smart#/votare, ulterior să vă creați contul, iar mai apoi să susțineți proiectul dorit, proiectul Primăriei municipiului Roman putând fi găsit pe prima pagină a competiției, la domeniul Mediu.
În perioada 2-15 noiembrie, cetățenii pot să-și exprime votul electronic. Ponderea votului public este de 20% din punctajul final, iar a evaluării juriului este de 80%. Pe 19 noiembrie, organizatorii competiției vor anunța proiectele finaliste. Până pe 23 noiembrie urmează evaluarea proiectelor finaliste, iar pe 24 noiembrie vor fi anunțați câștigătorii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *