Muzeul „Vasile Conta” la Ghindăoani, în locul natal al scriitorului

Zilele trecute, Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a efectuat o vizită de lucru în comuna Ghindăoani, la invitația primarului Adrian Antochi, a scriitorului Virgil Savin, din localitate, și a profesorului Ion Popescu.

Am avut o surpriză foarte plăcută pe parcursul acestei vizite, cu ocazia căreia am urmărit să identificăm, alături de autoritățile locale, un spațiu în care să fie înființat un muzeu dedicat marelui filosof și scriitor Vasile Conta, fiu al satului. Cel mai potrivit loc se pare că este un corp al școlii vechi. Urmează ca autoritățile locale să facă toate demersurile necesare amenajării spațiului respectiv.

Totodată, am vizitat gospodăria soților Elena și Gheorghe Ghiba, colecționari renumiți de obiecte valoroase din trecut, precum scoarțe și covoare, icoane, obiecte artizanale, lăzi de zestre, care, spre marea mea admirație și apreciere și spre bucuria iubitorilor acestor reale valori, vor fi donate muzeului satului care se va înființa la Ghindăoani.

Mă bucur nespus că în această comună a județului nostru vor fi puse în valoare atât personalitățile locului, cât și cultura și trecutul zonei!

O altă surpriză deosebită am avut-o la școală! Am găsit o unitate de învățământ cu table interactive în sălile de clasă, cu un laborator de informatică foarte bine dotat și cu o bibliotecă amenajată în cadrul școlii, pentru toți elevii!

Felicit autoritățile locale, pe primarul Adrian Antochi, pe viceprimarul Maria Amarinei, pentru grija permanentă față de educația copiilor! Aceleași aprecieri le am și față de directorul școlii, care se dovedește a fi extrem de implicat în ceea ce înseamnă asigurarea unui învățământ de calitate!”, a transmis Adrian Niță, Prefectul județului Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy