Neamț: Localitățile cu cele mai multe cazuri de COVID-19, numărul testelor efectuate și situația focarelor

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 3.328 de cazuri COVID-19.

Au fost raportate 115 decese: 53 de femei și 62 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani și având comorbidități.

Au fost testate 14.514 persoane, fiind lucrate în total 43.029 de teste (40,30 % din testări sunt realizate la spitalele din județul Neamț).

Începând cu 1 august 2020 au fost înregistrate 1.996 de cazuri.

Localitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt municipiul Roman cu 176 cazuri și Piatra-Neamț cu 130 cazuri. Au fost înregistrate 30 de cazuri cu vârsta sub 19 ani.

În perioada 26 septembrie – 2 septembrie au fost raportate 323 cazuri noi și 2 decese (2 femei cu vârste de 47 și 53 de ani).
În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț au murit mai multe persoane infectate cu Sars CoV-2. Epidemiologii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț analizează cazurile pentru a determina cauza precisă a decesului, în vederea realizării raportărilor în conformitate cu prevederile metodologiilor.

În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare și au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare:

  1. În cadrul unui centru rezidențial pentru bătrâni din comuna Poiana Teiului au fost depistat un focar COVID-19. În total sunt infectați 9 beneficiari și 2 salariați. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea a fost dezinfectată.
  2. În cadrul unui centru rezidențial pentru bătrâni din comuna Girov au fost depistat un focar COVID-19. În total sunt infectați 14 beneficiari și 5 salariați. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea a fost dezinfectată.
  3. În CSPAH Roman, în cadrul măsurilor aplicate de limitare a focarului, au continuat testările, triajul și supravegherea epidemiologică, astfel că, până în prezent, în centru au fost confirmate 71 de cazuri pozitive. Persoanele au fost izolate în spitalele suport COVID-19 din județ. Au fost efectuate dezinfecții terminale și au fost reorganizate spațiile pentru asigurarea funcționării unității. Pacienții și personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic și epidemiologic.
  4. În Spitalul Municipal de Urgență Roman au fost depistate 2 focare COVID-19, în cadrul Secției de Obstetrică – Ginecologie și Secției de Neurologie. În total sunt infectați 19 salariați: 12 asistente medicale și 7 infirmiere. Persoanele au fost internate spitale suport COVID-19 din județul Neamț. Personalul secțiilor afectate a fost testat.

Până în prezent nu au fost înregistrate focare în unități de învățământ.

În prezent, 299 de persoane confirmate COVID-19 sunt internate în cele 2 spitale suport COVID-19 din județul Neamț. 10 persoane sunt internate la ATI. În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț sunt internați 37 de suspecți.
Din spitalele din județul Neamț au fost externate 2.352 de persoane.

Până în prezent Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 3.922 de decizii de carantinare și 958 de decizii de prelungire a izolării. 1.898 de persoane au fost izolate în spitale suport COVID-19 din județul Neamț, începând cu data de 23 iulie 2020.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy