Niculina Dobrilă, prefectul județului Neamț, despre organizarea alegerilor locale

La nivelul judeţului Neamţ, au fost luat toate măsurile organizatorice pentru ca, în data de 5 iunie a.c., cei 470.816 alegători să-şi poată exercita dreptul de vot în condiţii de normalitate şi legalitate.

Fată de acţiunile desfăşurate anterior conform calendarului stabilit, în ultima săptămână s-a finalizat acţiunea de distribuire a celor 1.558.800 buletine de vot în cele 4 locaţii organizate în zonele Piatra Neamţ, Roman, Tîrgu Neamţ şi Bicaz, precum şi a celorlalte materiale necesare procesului de votare, pe secţii de votare; au fost informate autorităţile cu privire la procedura de extragere a buletinelor de vot necesare pentru afişare şi competitori electorali, precum şi asupra măsurilor de pază instituite la locul de depozitare a buletinelor de vot.

Totodată, în perioada 1 – 3 iunie 2016, au avut loc, pe zone, instruirile preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie, ale preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, ale informaticienilor şi secretarilor unităţilor administrativ – teritoriale din localităţile arondate Judecătoriei Piatra Neamţ, Judecătoriei Roman, Judecătoriei Bicaz şi, respectiv, pentru cele arondate Judecătoriei Tîrgu Neamţ.

Paza celor 486 secţii de votare este asigurată de efective de cadre din rândurile poliţiei (pentru 244 secţii de votare), jandarmeriei (pentru 102 secţii de votare), Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (pentru 125 secţii de votare), serviciilor comunitare (pentru 10 secţii de votare), imigrărilor (pentru o secţie de votare) şi altor structuri (pentru 4 secţii de votare).

Pentru organizarea alegerilor autorităţilor publice locale, judeţului Neamţ i-a fost alocată o sumă totală de 4.911.000 lei.
Am realizat toate activităţile specifice organizării alegerilor. Urmează ca sâmbătă, buletinele de vot să fie preluate de la cele 4 locaţii organizate pe centre zonale, de către primar, împreună cu preşedintele biroului electoral de circumscripţie, urmând a fi predate de către aceştia spre birourile electorale ale secţiilor de votare. Până duminică buletinele se vor păstra la secţiile de votare în încăperi speciale, încuiate, sigilate. Mesajul pe care instituţia noastă l-a transmis este ca toţi cei implicaţi în organizarea şi desfăşurarea procesului electoral să dea dovadă de responsabilitate maximă şi să respecte cu stricteţe prevederile legale referitoare la desfăşurarea alegerilor” a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

Daniela Savu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy