Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Noi cazuri de rujeolă au fost confirmare în Neamț (perioada 20-24 ianuarie)

Paisprezece cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în județul Neamț, în perioada 20-24 ianuarie 2020.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în perioada 20-24 ianuarie 2020 a fost de 82. Cele mai multe au fost înregistrate în județul Suceava (30), urmat de Satu Mare (15), Neamț (14), Caraș-Severin (12), Timiș (10), Buzău (2), iar în Bacău, Constanța și Dâmbovița fiind înregistrate câte un caz.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 24 ianuarie este 19.170 din care 64 de decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.

Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *