Noi modificări aduse Legii privind reforma în domeniul sănătăţii

legea sanatatii

Guvernul a aprobat astăzi ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Conform acesteia punctul de pensie crește la 872 de lei, sumele care sunt sub această valoare sunt scutite de contribuţiile la asigurări de sănătate. Noul plafon de scutire de contribuţie este așadar de 872 de lei și va afecta în jur de 508.000 de persoane care nu vor mai plăti contribuţii de asigurări de sănătate la pensia pe care o primesc.

O altă modificare prevăzută de OUG se referă la dreptul asiguratului de a-şi schimba medicul de familie mai repede de şase luni, în cazul în care există nişte constrângeri semnificative, cum ar fi decesul medicului sau alte lucruri de urgenţă.

De asemenea, conform ordonanței, cardul european de sănătate va avea valabilitate de un an de zile şi nu şase luni cum era până acum stabilit. Ordonanța clarifică modul cum poate fi refuzat acest card pacienţilor care nu sunt asiguraţi.

Sursa: www.economica.net.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy