„Nu admit ca romașcanii să primească cele mai proaste servicii în privința furnizării apei” – Leonard Achiriloaei

Pentru rezolvarea crizei apei din municipiul Roman, ieri, 6 octombrie, a fost convocată o nouă ședință cu reprezentanții companiei APASERV Neamț și „A.D.I. AQUA Neamț”.

Nu admit ca romașcanii să primească cele mai proaste servicii în privința furnizării apei și întreprind toate demersurile legale și necesare pentru ieșirea din această situație de criză. Am adus la aceeași masă a discuțiilor consilieri locali, reprezentanți ai conducerii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „AQUA NEAMȚ”, conducerea companiei județene APASERV, conducerea Direcției Tehnice din Primăria Municipiului Roman, juriști, pentru a clarifica aspecte de natură contractuală și pentru a rezolva de urgență problema furnizării apei, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

La întâlnire au participat și domnul George Lazăr – ministru secretar de stat în Ministerul Energiei și domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu, interesați deopotrivă să rezolve problema Romanului – deficiențele majore în programul de furnizare al apei.

Trebuie ca APASERV să intervină de urgență cu lucrări care să ducă la îmbunătățirea debitului de apă captat și în același timp să achiziționeze apă de la APAVITAL Iași, astfel încât furnizarea să se facă în program continuu, așa cum este asumat contractual față de romașcani.

În paralel, este necesar ca APASERV să intervină în reducerea pierderilor din rețeaua de apă a municipiului, în prezent acestea fiind foarte mari, așa cum a recunoscut și compania județeană.

Am cerut conducerii APASERV să prezinte – de îndată – o strategie care să diminueze pierderile și să le transforme în apă furnizată populației. Am primit asigurări că există deja discuții cu cei de la APAVITAL Iași pentru a mări cantitatea de apă preluată și astfel să nu mai existe opriri pe timp de zi, iar de săptămâna viitoare să intrăm în program normal.

Următoarea etapă va consta în intervenția la zona de captare, pentru realizarea unor lucrări specifice de aducere a apei la puțuri, respectarea acestei promisiuni de către APASERV prevenind viitoare sincope în livrarea apei către romașcani în regim continuu.”, a transmis Leonard Achiriloaei, primarul Municipiului Roman.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy