Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Oana Bulai: „Îmbunătățirea legii adopției a fost votată în unanimitate de Parlament”

Oana Bulai precizează că îmbunătățirea legii adopției a fost votată în unanimitate de Parlament. Astfel, este scurtat și facilitat drumul de la copil abandonat la copil ocrotit în familie.
„Un proiect inițiat de Guvernul PSD în septembrie 2018, la demararea căruia am avut plăcerea să particip în calitate de consilier de stat, a primit în această săptămână votul Parlamentului.
Practic, prin acest proiect de lege (la care au contribuit cu amendamente parlamentari din toate grupurile politice) sunt deblocate adopțiile interne, fiind scurtată și facilitată întreaga procedură.
În prezent, aproximativ 50.000 de copii trăiesc în sistemul de protecție a copilului, conform datelor oficiale făcute publice de către Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. În 2017 puțin peste 3.000 de persoane aveau atestatul necesar adopției și puțin peste 1000 persoane au și adoptat copii.
Această lege reprezintă o șansă importantă pentru mii de copii din România de a-și găsi o familie!”, a declarat Oana Bulai.
Mai multe detalii aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *