Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Obiecte din faianță și porțelan, în expoziție la Muzeul de Istorie din Roman

Pe parcursul lunilor mai și iunie, la Muzeul de Istorie din Roman (Casa Falcoianu) va putea fi vizitată o expoziție temporară cu un subiect aparte  – ,,Faianță și portelan din patrimoniul Complexului Muzeal Județean Neamț”.

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 6 mai, ora 12:00.

Conform Complexului Muzeal Județean Neamț,  proiectul expozițional include piese din patrimoniul Complexului Muzeal Județean Neamț, cuprinzând 78 de obiecte realizate din faianță și porțelan, ajunse în colecțiile muzeale prin intermediul unor donații și al săpăturilor arheologice. Cele mai des întâlnite obiecte sunt recipientele serviciilor de masă: farfurii, platouri, castroane etc, cărora li se adaugă câteva piese cu utilități variate: flacoane farmaceutice, un recipient cosmetic, un vas-suport pentru bărbierit, o călimară și două instrumente de fumat – pipă și narghilea. Aceste piese au fost produse din prima jumătate a secolului al XIX-lea și până la mijlocul veacului al XX-lea în ateliere din Anglia, Franța, Germania, Cehia, Austria și Slovacia.

Expozitia va fi itinerată ulterior la Târgu Neamț și Piatra-Neamț.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *