Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

OFICIAL despre zona metropolitană Roman

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL NEAMȚ

COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

HOTĂRÂRE privind stabilirea unor măsuri în legătură cu circulația persoanelor pe durata stării de alertă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț

Luând act de:

  • Actul constitutiv și Statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Roman Metropolitan”;
  • parteneriatele (asocierile) unităților administrativ teritoriale în ADI AQUA NEAMȚ, ADI ECO NEAMȚ, ADI URBITRANS;
  • Ordinul comandantului acțiunii nr. 134464 din 21.05.2020;
  • prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
  • Dispozițiile Hotărârii Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19;

În temeiul prevederilor art. 22, lit. b) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență;

HOTĂRĂȘTE

Art. 1. În unitățile administrativ teritoriale constituite în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Roman Metropolitan”, potrivit Actului Constitutiv și Statutului asociației, precum și în cele care nu fac parte din asociație, aflate pe o zonă de 30 de km față de municipiul Roman, persoanele cu domiciliul pe raza acestora nu au nevoie de legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori declarația pe proprie răspundere cu privire la motivul deplasării, pentru perioada stării de alertă. Lista UAT-urilor este prevăzută la pct. 1 din anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. Pe teritoriul administrativ al municipiului Piatra-Neamț și al unităților administrativ teritoriale aflate pe o zonă de 30 km față de acesta, prevăzute la pct. 2 din anexă, persoanele cu domiciliul în municipiul Piatra-Neamț sau în UAT-urile respective nu au nevoie de legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori declarația pe proprie răspundere cu privire la motivul deplasării, pentru perioada stării de alertă.

Art. 3. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț va asigura comunicarea prezentei hotărâri instituțiilor interesate.

  1. ZONA ROMAN: Roman, Bahna, Bâra, Boghicea, Botești, Bozieni, Cordun, Doljești, Dulcești, Făurei, Gâdinți, Gherăiești, Horia, Icușești, Ion Creangă, Moldonevi, Oniceni, Pâncești, Poienari, Ruginoasa, Săbăoani, Sagna, Secuieni, Stănița, Tămășeni, Trifești, Valea Ursului, Văleni.
  2. ZONA PIATRA-NEAMȚ: Piatra-Neamț, Alexandru cel Bun, Pângărați, Tarcău, Bicaz, Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Gârcina, Dobreni, Negrești, Bodești, Crăcăoani, Ghindăoani, Bălțătești, Girov, Bârgăoani, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni, Dochia, Mărgineni, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Cândești.Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *