Olimpiadele naționale de religie și limbi romanice au loc la Neamț

olimpiade

Consiliul Județean Neamț sprijină organizarea Olimpiadei naționale de religie pentru seminarii și licee teologice, clasele IX-XII ce se va desfășura în perioada 4-7 mai 2016 la Seminarul Teologic Ortodox ”Veaniamin Costachi” Mănăstirea Neamț din comuna Vânători Neamț. În ultima ședință de Consiliu Județean, pe 23 martie, s-a aprobat o contribuție financiară a județului Neamț de 10.000 lei pentru a sprijini această activitate. Se apreciază că la acest eveniment educațional recunoscut pe plan național vor particia 125 de elevi calificați la etapa națională, 38 de profesori însoțitori și 20 de membri din Comisia Națională de Evaluare a Olimpiadei.

De asemenea, Colegiul Național ”Petru Rareș”, organizator al Olimpiadei naționale de limbi romanice (franceză, italiană, spaniolă, portugheză) în perioada 18-22 aprilie, a primit din partea Consiliului Județean Neamț un sprijin financiar de 25.000 lei. La acest eveniment vor participa elevi din clasele VII-XII, din fiecare județ care au obținut rezultate deosebite la etapa județeană (700 copii), 70 de profesori însoțitori și 90 de membri din Comisia Centrală, formată din profesori universitari, inspectori și profesori emeriți din țară.

M. I.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy