Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Optsprezece cazuri noi de rujeolă, confirmate în Neamț (perioada 3-7 februarie)

Optsprezece cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în județul Neamț, în perioada 3-7 februarie 2020.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în perioad 3-7 februarie 2020 a fost de 69. Cele mai multe au fost înregistrate în județul Suceava (33), urmat  Neamț de (18), Sălaj (13), Arad (4), Satu-Mare (2), iar în Botoșani, Maramureș și Vaslui fiind înregistrate câte un caz.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 7 februarie este 19.328, din care 64 sunt decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.

Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

arsene


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *