Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ordinul care lăsa mii de copii cu sindromul Down fără asistenți personali va fi abrogat

down

Victorie pentru părinţii copiilor cu sindromul Down. După ce au anunţat că vor amâna ordinul prin care părinţii nu mai pot încasa suma de 1.000 de lei, Ministerele Sănătăţii şi Muncii au constatat că legal nu se poate acest lucru.

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, anunță pe pagina sa de socializare că „Ministrul Sănătății și cel al Muncii au decis abrogarea unui ordin prin care copiii cu sindrom Down riscau să rămână fără asistenți personali de la 1 martie.

Citește mai multe despre ordinul 1306/1883/2006 aici: Un ordin de ministru ce datează din noiembrie 2016 este pe cale să lase mii de copii cu sindromul Down fără asistenţii personali începând cu luna martie

Am finalizat discuţia cu doamna ministru Olguţa Vasilescu şi am luat decizia de a anula, de a abroga ordinul dat de tehnocraţi anul trecut. Repunem în funcţie ordinul vechi până în momentul în care comisiile de specialitate din cele două ministere vor analiza cu mare atenţie toate modificările propuse în aşa fel încât ordinul nou pe care îl vom elabora să fie un ordin corect, un ordin care să nu producă tulburări şi care să nu producă disfuncţionalităţi în tratamentul şi îngrijirea acestor pacienţi cu nevoi speciale.”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătății potrivit dcnews.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *