„Pe parcursul ultimelor zile au fost anunțate o serie de măsuri care vin în sprijinul mai multor categorii de români” (Oana Bulai, Deputat)

Deputatul Oana Bulai a transmis, cu scurt timp în urmă, că pe parcursul ultimelor zile au fost anunțate o serie de măsuri care vin în sprijinul mai multor categorii de români:

În primul rând, va fi lansat, pe 15 februarie, apelul pentru programul privind digitalizarea IMM-urilor.
În valoare de 𝟯𝟱𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼, programul finanțat din PNRR va oferi antreprenorilor granturi de până la 𝟭𝟬𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼. Mai multe informații despre apel: https://bit.ly/3XvghxR

De asemenea, românii din categoriile vulnerabile vor primi un sprijin pentru a putea face față creșterilor de prețuri în această perioadă.
𝟭,𝟭𝟴 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 de români vor primi un pachet de 24 kg cu ajutoare alimentare cu produse românești prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

În primăvara acestui an va începe distribuția celei de‑a VI‑a tranșe de pachete cu alimente în cadrul proiectului. Proiectul finanțat prin POAD are un buget total de 𝟮𝟯𝟱 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼.

Tot pentru a-i ajuta pe români să facă față prețurilor crescute la energie, Guvernul va asigura 𝟭.𝟰𝟬𝟬 𝗹𝗲𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗮 𝗳𝗮𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲 din acest an pentru categoriile vulnerabile de cetățeni.

Aproximativ 𝟰 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 de români vulnerabili primesc acest sprijin pentru compensarea prețurilor la energie, care poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 și este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă.

Suma va fi acordată în două tranșe, a câte 700 lei. Prima parte se trimite beneficiarilor chiar în această lună, iar cealaltă va fi acordată în luna septembrie a acestui an. Cu aceste fonduri vor putea fi achitate facturi curente sau restante la electricitate, gaz și încălzire (indiferent de sursă).

Nu în ultimul rând, mamele cu copii nou-născuți din categorii defavorizate primesc un sprijin în valoare de 𝟮.𝟬𝟬𝟬 𝗹𝗲𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘁𝗿𝘂𝘀𝗼𝘂𝗿𝗶, în primele trei luni de la nașterea copiilor.
Acest sprijin este acordat prin tichete sociale pe suport electronic, prin Programul Operațional «Ajutorarea Persoanelor Defavorizate».
Bugetul total al programului este de 𝟲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 și prin aceste fonduri vor fi ajutate 𝟭𝟱.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗶.

Sunt măsuri necesare pentru a putea face față perioadei grele pe care o parcurgem!”, a transmis Oana Bulai, Deputat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy