Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Pentru cine guvernează această gașcă de trădători? Pentru români și pentru România – NU!”

Foto: Răzvan Cuc

După disputele interminabile despre conducerea SRTV și RRA, unde se pare că până la urmă nu mai există niciun conducător, a venit rândul Avocatului Poporului să devină noua țintă a guvernanților.

După cum bine știți, Renate Weber a fost revocată de Parlament, în urmă cu aproximativ două săptămâni, din funcția de Avocat al Poporului. Au fost 247 de voturi „pentru” și 32 de voturi „împotrivă”. În cererea de revocare, partidele din coaliţia de guvernare susţin că, în calitate de Avocat al Poporului, Renate Weber a acţionat cu depăşirea competenţelor legale, având drept consecinţă nerespectarea legii de organizare şi funcţionare a instituţiei şi a Constituţiei. Dar cum aceasta trebuia neapărat înlocuită, domnii de la guvernare au găsit rapid un „tânăr pensionar” (cu pensie specială) care să îi ia locul, bineînțeles – în mod abuziv și ilegal (că doar așa merg treburile pe la noi).

Un teatru ieftin folosit de actuala guvernare pentru a ne distrage atenția de la un subiect cu adevărat important, și anume datoriile României.

„Guvernul nostru” se împrumută cu aproximativ 1300 euro pe secundă, bani care ajung… undeva, dar nu în salarii, pensii sau investiții. Un lucru este cert, ne apropiem de punctul în care nu vom mai avea voie să împrumutăm absolut niciun leu, iar atunci va începe adevăratul haos.

Cum guvernează gașca condusă de Iohannis și Cîțu? Și pentru cine? Iată două întrebări cu răspunsuri foarte simple. Guvernează abuziv și nicidecum în favoarea românilor!

Marea coaliție de impostori a atacat, pe rând, Televiziunea Publică, Radioul Public și instituția Avocatului Poporului. CCR a admis că numirea unor interimari la conducerea SRTV și RRA este neconstituțională. Parlamentarii coaliției au girat această ilegalitate, iar acum cele două instituții nu mai au, practic și legal, nicio conducere.

Printr-un alt atac mișelesc și perfect ilegal, aceeași coaliție bolnavă de putere a revocat Avocatul Poporului și a numit, tot ilegal, un cetățean recomandat de unul din partidele aflate la guvernare. Faptul că e vorba de un tânăr pensionar, beneficiar al unei pensii speciale pentru că a fost procuror nici nu mai contează.

După cum nu a contat nici scrisoarea Comisiei de la Veneția, care recomanda respectarea legii în procedura de schimbare a Avocatului Poporului. Chiar ei, cei care se închinau Comisiei de la Veneția, acum o ignoră. Acest lucru se numește dublu limbaj. Sau, mai simplu, înșelătorie.

Și pentru că tot am amintit de pensia specială a noului și ilegalului Avocat al Poporului, să ne amintim de vehemența acestor posedați din coaliția de guvernare legată de pensiile speciale. PSD a propus singura soluție posibilă: impozitarea la sânge a acestora. Propunerea a fost refuzată și, sub directa mângâiere a lui Iohannis și a „guvernului meu”, pensiile speciale sunt în continuare la fel de generoase.

Iar în timp ce regulile democratice sunt strânse în menghina acestei haite de impostori, România se împrumută la dimensiuni halucinante. 44,3 de miliarde de euro, din aprilie 2020 până-n aprilie 2021. Adică, peste 1300 de euro în fiecare secundă. Ce se întâmplă cu banii? Nu știm. Nu cresc nici salariile, nici pensiile, nici alocațiile și nici nu se fac investiții! Datoria publică se îndreaptă vertiginos către pragul critic de 60% din PIB. Conform normelor europene, România nu mai are voie să se împrumute peste acest nivel.

Deci, pentru cine guvernează această gașcă de trădători? Pentru români și pentru România – NU!”, a transmis deputatul Răzvan Cuc.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *