Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Persoanele care fac vin, atenționate despre pericolul intoxicării cu dioxid de carbon

Atenţie la vinul aflat în proces de fermentare!

ISU Neamț avertizează persoanele care fac vin să nu păstreze mustul în spații închise, să verifice căile de ventilare și să controleze concentrația oxigenului în încăpere prin aprinderea unei lumânări.

Atenție la dioxidul de carbon acumulat în beciurile sau spaţiile închise unde mustul este pus la fermentat!În faţa butoaielor pline cu must pe cale să se transforme în vin, oamenii nu prevăd pericolul care îi pândeşte! Dar el există, și este cu atât mai real pe cât de incolor și inodor este gazul toxic!”, transmite ISU Neamț.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, ISU Neamț recomandă:

  • nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;
  • nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;
  • anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere; •verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
  • sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
  • nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;•sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *