Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Pianul călător” ajunge la începutul lunii mai la Roman

Marţi, 7 mai, ora 19:00 sunteţi invitaţi să participaţi la cea de-a IX-a ediţie a turneului naţional „Pianul Călător” susţinut de unul dintre cei mai apreciaţi pianişti români ai momentului: Horia Mihail.

„Anul 2019, anul ediției a noua, este rezervat clasicismului vienez. Un popas meditativ, odihnitor, asupra unor repere ale repertoriului pianistic, Haydn, Mozart si Beethoven, cu trei sonate pentru pian reprezentative.

Începând din 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de orașe din țara însoșit de pianul călător sau cântând pe pianele din orașele în care a ajuns. Acum, pianele călătoare sunt încredintate comunităților din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia și Roman, dar drumul lor a fost mai lung și a trecut prin multe orase care încă au nevoie de piane de concert, uneori fără să se oprească mai mult de o seară.

În urma acestor turnee, Horia Mihail a publicat patru CD-uri la Editura Casa Radio, care reflectă orientarile repertoriale prin care a trecut în turneul Pianul călător: Pe urmele lui Franz Liszt, Beethoven, Romantic sau albumul înregistrat alături de Orchestra Națională Radio cu Beethoven, Rachmaninov, Lutoslawski.

Am ajuns în anul 2019, si Horia Mihail a optat pentru o incursiune în clasicismul vienez, invitându-ne să ascultam Sonata în si minor, HOB.XVI 32 de Haydn, Sonata în Re major KV 311 de Mozart si celebra Sonata Appassionata nr. 23 în fa minor op. 57 de Beethoven.

„Este un moment de pasaj dar, în acelasi timp, reflecta faptul ca revenirea periodica asupra repertoriului clasic este esentiala pentru un pianist de anvergura, chiar daca uneori, tradusa în cuvinte, povestea unui astfel de recital nu este, poate, la fel de savuroasa ca povestea unui recital romantic. Iar „cheia clasică” a lui Horia Mihail este, cu siguranță, una incitantă, plină de relief.”, transmit organizatorii.

Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Casei de Cultură Roman la preţul de 15 lei de persoană.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *