Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Plan Roșu de Intervenție la Neamț – Mai multe victime, după ce o balustradă s-a rupt la un salon de nunți în Durău

Astăzi s-a produs un incident grav la o pensiune din localitatea Durău.

Potrivit ISU Neamț, din informațiile primite, mai multe persoane care participau la o nuntă ar fi avut de suferit în urma ruperii balustradei de la terasa unității în care avea loc evenimentul.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului au fost trimise de urgența 2 ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și 7 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. Un elicopter SMURD a fost prealertat în sprijin.

Pe surse ar fi vorba de pensiunea „Vânătorul” de la Durău, unde la salonul de nunți a căzut o balustradă (care face parte dintr-o terasă) și sunt mulți oameni răniți.

Terasa era la aproximativ 10 m înălțime și avea aproximativ 30 m lungime. S-a prăbușit toată, cu tot cu oameni.


O altă sursa mai bine informată spune că ar fi vorba despre salonul Dochiana, de lângă Vânătorul. Dochiana e salonul de nunți al pensiunii și/sau sala în care se țin mereu conferințe despre munte. Ar fi vorba de cel puțin 9 victime. Vin ambulanțe de la Neamț, dar au fost solicitate și de la Bacău și Suceava.

Din sursă sigură, se pare că este vorba despre nunta nepotului primarului din comuna Ceahlău. Sora primarului este soacra mare.

Se deplasează la fața locului și Prefectul județului.

Așa arăta balustrada înainte să se rupă

Update ISU Neamț:

Până la acest moment, 14 dintre persoanele surprinse au fost rănite, 3 dintre acestea mai grav, cu diverse politraumatisme. Misiunea este în dinamică, iar echipajele medicale efectuează evaluarea celor implicați în acest incident, la fața locului. În sprijinul echipajelor care intervin au fost trimise: o autospecială pentru transport personal și victime multiple ( cu medic) de la ISU Bacău, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Harghita, un echipaj de prim -ajutor de la ISU Botoșani și 2 ambulante SMURD de la ISU Suceava. De asemenea, o ambulanță a Serviciului Județean Suceava se deplasează spre locul producerii incidentului. La fața locului se va mai deplasa 1 ATPVM cu medic de la ISU Iași.

16 victime se duc spre Toplița și Tîrgu-Mureș. Trei persoane sunt rănite grav.

Potrivit ISU Neamț, toate victimele vor fi transportate la CPU Toplița, de unde vor fi preluate de echipaje medicale de la ISU MS (2 ATPVM, 1 UTIM), 1 ambulanță cu medic de la SAJ, și transportate la UPU Tg Mureș.


La ora 22.00 au plecat majoritatea salvatorilor de la fața locului. Un copil de câteva luni ar fi fost prins și el în incident, însă nu a suferit răni grave. Se pare că persoanele rănite mai grav, la coloană și cap, se aflau în momentul ruperii balustradei chiar sub terasă și au fost lovite puternic.

Nunta continuă.

UPDATE ISU NEAMȚ, ora 22.13:

18 victime, din care 2 cu ajutor ambulator, 3 victime de cod roșu, restul cod galben. Toate cele 16 victime sunt în ambulanțe și sunt spre Toplița unde se va face triajul. Cele 2 victime cu ajutor ambulator sunt persoane de sex feminin care s-au prezentat cu autoturisme personale la UPU Piatra Neamț.

Prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu, se află la fața locului.Informațiile sunt în curs de actualizare!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *