Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ploile, vijeliile şi grindina amenință în continuare județul Neamț

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, 31 mai, o avertizare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe județe din țară, printre care și Neamț.

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12:00 – 01 iunie ora 10:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

 

Tot astăzi, meteorologii au emis și  avertizare Cod Portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică, temporar deosebit de accentuată.

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 15:00 – 01 iunie ora 10:00
Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică, temporar deosebit de accentuată

În cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

 

Notă: Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *