Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

PNL își asumă la Piatra-Neamț Guvernul ZERO, cu priorități ZERO și măsuri ZERO

pnlAlina Gorghiu, copreședintele PNL, a venit sâmbătă la Piatra-Neamț pentru a susține candidații PNL Neamț la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Într-o conferință de presă anterioară lansării propriu-zise a candidaților liberali nemțeni, Alina Gorghiu a ținut să critice strategia de campanie a PSD, menționând că PNL a făcut și face „o campanie pozitivă”. Ceea ce este perfect adevărat, din punctul nostru de vedere, cel puțin la nivel semantic.

Sloganul PSD „Îndrăznește să crezi în România” a devenit pozitiv prin sloganul PNL „Îndrăznește să crezi în România condusă de oameni cinstiți”, sintagma cu conotații negative folosită de PSD la adresa Guvernului Cioloș „Guvernul ZERO”, a primit conotații pozitive prin sintagmele folosite de PNL la adresa aceluiași Guvern ZERO cu priorități ZERO. Prioritatea zero a guvernului Cioloș este și autostrada care trece prin Neamț, după cum a declarat Alina Gorghiu. O fi de bine, zicem noi, dacă pentru PNL „zero” are conotații pozitive. De altfel, și în această campanie electorală, „gogoașa” PNL continuă să fie infrastructura, așa cum e la fiecare 4 ani, în România.

Dacă semantic vorbind, PNL-ul e pe plus, matematic vorbind, zero înseamnă zero. Adică nici minus, nici plus. Înseamnă NIMIC. Prin campania electorală și mesajele transmise, cei a căror inteligență este subestimată de unii candidați pot observa că PNL nu face altceva, din lipsă de inspirație, identitate și forță politică, decât să preia mesajele PSD și să le ofere un alt sens, în speranța că mai merge ca pe vremuri cu „proști, da’ mulți” la vot.

Cert este, din discursurile liberalilor, că PNL este intimidat de forța politică a PSD și nu are alte arme de luptă decât tot cele ale PSD. De altfel, Alina Gorghiu a ținut să accentueze faptul că a sesizat presiuni din partea președintelui CJ Neamț: „contestăm orice fel de formă de presiune pe care un om în administraţia judeţeană, cu funcţie efemeră, o pune pe oamenii noştri, primarii noştri, oamenii din administraţie, pentru a face politică pentru PSD. Sper să văd că apelul meu va găsi ecou inclusiv la cei de la PSD.”. Întrebată fiind, concret, despre ce fel de presiuni este vorba, Alina Gorghiu nu a oferit detalii în acest sens, trimițând în derizoriu mesajul politic la adresa PSD.

PNL a venit la Neamț cu un mesaj politic timid, cu ținte nerealiste (peste 37% voturi în Neamț), cu veșnica poveste legată de infrastructură și comparații SF între Moldova și Ardeal. Campania electorală liberală e, în mod cert, o replică nereușită la construcția de guvernare PSD, iar la Neamț, cel puțin, gogoașa liberală are miez social-democrat. Și cum nemțenilor le place miezul… s-ar putea ca PNL să aibă sub 37% în Neamț și mesajul electoral propus de liberalii de la centru să aducă, indirect, voturi spre PSD.

Vom reveni asupra subiectului…
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *