Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Podul de la Luțca – Cu pași repezi spre finalizarea lucrărilor (FOTO)

Foto: Ionel Arsene

Podul de la Luțca, un pod cu o vechime de peste 50 de ani (care până acum nu a fost reparat niciodată) se află în reparație capitală. În acest moment se lucrează la nivelul grinzilor casetate și se îndepărtează betonul alterat din zona hobanelor rămase. De asemenea, se curăță armăturile, se aplică pe ele tratamente antirugină, se fac decopertări și înlocuiri ale sistemului rutier la rampele de acces, iar pe dedesubt, pe toată lungimea podului, s-a montat un eșafodaj care permite echipelor să lucreze în condiții de siguranță.

Reparațiile la Podul de la Luțca se desfășoară conform graficului de lucrări.

Unul dintre șantierele în care se lucrează susținut după ce au trecut lunile calendaristice ale iernii este pe podul de la Luțca, în lungime de 216 metri, fiind unul dintre cele mai mari poduri hobanate din țară.

Momentan se execută unele dintre cele mai importante lucrări aferente intervenției. Se acționează la nivelul grinzilor casetate și se îndepărtează betonul alterat din zona hobanelor rămase. De asemenea, se curăță armăturile, se aplică pe ele tratamente antirugină, se fac decopertări și înlocuiri ale sistemului rutier la rampele de acces, iar pe dedesubt, pe toată lungimea podului, s-a montat un eșafodaj care permite echipelor să lucreze în condiții de siguranță.

În perioada următoare se va pune la punct calea de acces, prin armare, turnarea betonului de tip ușor pentru egalizare, a plăcii de suprabetonare armată și a stratului de asfalt special. Preconizez că în iulie-august, această lucrare complexă va fi finalizată și va rezista alți 50 de ani. Acest pod a fost construit în perioada ‘65-‘70 și nu a fost reparat niciodată până acum.”, a transmis Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *