„Povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societății!” – Ciprian Șerban

În viziunea PSD, reforma sistemului fiscal din România are principala menire de a reduce inechitățile sociale și de a asigura solidaritatea socială între contribuabili.

Cum? Îndeplinind simultan două condiții esențiale: supraimpozitarea veniturilor supradimensionate și aplicarea de impozite mai mici veniturilor mici.

În cadrul Coaliției de guvernare, PSD a făcut, deja, câteva propuneri:

  • Supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul Președintelui României;
  • Supraimpozitarea pensiilor speciale care depășesc consistent pensia medie din România;
  • Diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici
  • Contribuție pentru Sănătate și Educație din partea firmelor mari, pe o durată limitată.

„Traversăm o perioadă dificilă în care, în viziunea PSD, ar fi inechitabil ca cei cu venituri supradimensionate să se bucure de același regim fiscal aplicat celor care se zbat în sărăcie severă.

România este, deja, în coada clasamentului european în privința inegalității distribuției veniturilor, iar Guvernul are obligația să promoveze solidaritatea între contribuabili și să asigure un echilibru just între impozitarea muncii și a capitalului.

Noul model fiscal, pe care îl propune PSD și care trebuie să asigure resursele pentru continuarea investițiilor și a stimulării mediului de afaceri, pentru susținerea dezvoltării economice și a creșterii nivelului de trai, este necesar să fie implementat, pentru că altfel, vom fi în pericolul ca scumpirile și crizele actuale să adâncească și mai mult gravele discrepanțe sociale existente.

Sunt convins că, în urma discuțiilor din Coaliția de guvernare, vom găsi cele mai eficiente soluții pentru o reformă corectă și eficientă a sistemului fiscal.”, a transmis deputatul Ciprian Șerban.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy