Prefectul Adrian Niță: „Vouchere educaționale pentru copiii din familii defavorizate”

O veste nemaipomenită vine din partea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, care a pus la punct procedura pentru a continua acordarea ajutorului de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite pentru elevii din familii vulnerabile. Fondurile se acordă prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Vorbim de peste 150 de milioane de lei, pentru aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate.

„Sunt convins că mulți copii din județul Neamț și din țară vor trăi bucuria de a avea cele strict necesare pentru a putea frecventa cursurile școlare. Ca să nu mai punem în discuție grija de care scapă părinții cu venituri modeste, care se vedeau în imposibilitatea de a le asigura copiilor lor o haină, un caiet, un ghiozdan!

Succes, dragi copii, la școală! Eforturile voastre de a învăța nu vor rămâne fără recompensă, atunci când veți crește mari.

Până în prezent, prin acest program s-au făcut plățile pentru 97.888 de școlari. Voucherele educaționale se acordă din anul școlar trecut.”, a transmis Prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy