Preţul la gaze pentru consumatorii casnici se reduce de la 1 mai cu circa 1,5%

gaze

De la 1 mai preţul la gaze pentru consumatorii casnici din categoria de consum B va scădea în medie cu 1,5%, confom ANRE.

Această decizie vine după scăderea tarifelor de distribuţie pentru E.ON Distribuţie România cu circa 8,8% şi pentru Distrigaz Sud Reţele SRL cu circa 2,4% şi după recuperarea parţială de către societăţi a costurilor istorice cu achiziţia gazelor naturale destinate furnizării la clienţii casnici.

Potrivit ANRE, de la 1 mai, 1,51 milioane clienţi casnici al căror furnizor este E.ON Energie România vor beneficia de o reducere de circa 1,9%, iar 1,42 milioane de clienţi ai Engie România de o reducere de 1%.

„Având în vedere însă, că de serviciul de distribuţie beneficiază toţi clienţii noncasnici racordaţi la sistemele de distribuţie, scăderea tarifelor de distribuţie este un element care ar putea genera/determina şi o scădere a preţurilor de furnizare aferente pieţei concurenţiale, în funcţie de serviciile care fac obiectul contractelor de furnizare în regim negociat şi a condiţiilor contractuale”, spune ANRE.

Sursa: www.mediafax.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy