Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Preţul la gaze pentru consumatorii casnici se reduce de la 1 mai cu circa 1,5%

gaze

De la 1 mai preţul la gaze pentru consumatorii casnici din categoria de consum B va scădea în medie cu 1,5%, confom ANRE.

Această decizie vine după scăderea tarifelor de distribuţie pentru E.ON Distribuţie România cu circa 8,8% şi pentru Distrigaz Sud Reţele SRL cu circa 2,4% şi după recuperarea parţială de către societăţi a costurilor istorice cu achiziţia gazelor naturale destinate furnizării la clienţii casnici.

Potrivit ANRE, de la 1 mai, 1,51 milioane clienţi casnici al căror furnizor este E.ON Energie România vor beneficia de o reducere de circa 1,9%, iar 1,42 milioane de clienţi ai Engie România de o reducere de 1%.

„Având în vedere însă, că de serviciul de distribuţie beneficiază toţi clienţii noncasnici racordaţi la sistemele de distribuţie, scăderea tarifelor de distribuţie este un element care ar putea genera/determina şi o scădere a preţurilor de furnizare aferente pieţei concurenţiale, în funcţie de serviciile care fac obiectul contractelor de furnizare în regim negociat şi a condiţiilor contractuale”, spune ANRE.

Sursa: www.mediafax.ro.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *