Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primarul Lucian Micu de la Roman, ținut LEGAL în funcție de către prefectul George Lazăr

Acum 3 luni de zile, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a pronunțat sentința definitivă și irevocabilă care confirmă decizia prin care ANI a hotărât că primarul Lucian Micu a fost incompatibil.

Prefectul de Neamț George Lazăr are la dispoziție 6 luni de zile pentru a emite ordinul de încetare a mandatului pentru Micu, primarul Romanului. Cele 6 luni curg de la momentul în care Prefectura este înștiințată oficial de decizia instanței. Deci, în cea mai proastă variantă, prefectul poate să îl mai lase pe funcție LEGAL pe primarul Romanului încă cel puțin 3 luni de zile.

Pe partea morală, discuția este tot în favoarea lui Micu în sensul că este imoral ca prefectul să nu emită ordinul, dar ar fi și mai imoral să îl demită pe Lucian Micu în condițiile în care avem în Neamț alți incompatibili care ar fi trebuit demiși de foarte mult timp.

Mai mult de atât, prefectul George Lazăr are dreptate când spune că situația este complicată și trebuie analizată, deoarece din 2014 când a fost găsit incompatibil Micu Lucian și până azi s-au schimbat o mulțime de legi care reglementează incompatibilitățile. Deși unii cu mai puțină școală nu înțeleg, legea se aplică exact cum spune George Lazăr, adică în spiritul și litera ei, nu doar în litera ei cum ar vrea unii.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *