Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primarul Lucian Micu, prezent la București, la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România (AMR)

Luni, 13 mai, primarul Lucian Micu a fost prezent la  București, la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România (AMR), la care au participat și viceprim-ministrul și ministrul dezvoltării regionale și administrației publice – Vasile Daniel Suciu și ministrul finanțelor publice – Eugen Teodorovici.

„Principalele discuții s-au purtat pe Codul Administrativ și Legea bugetului de stat. Dacă pe primul subiect, propunerile noastre, ale primarilor, se regăsesc în textul de lege, pe tema Bugetului de Stat lucrurile nu stau la fel de bine.  Inclusiv primarul Robert Negoiță, președintele AMR, a atras atenția că bugetele primăriilor scad semnificativ comparativ cu anii precedenți, dar utilitățile și salariile au crescut, ceea ce pune în dificultate buna administrare a orașelor.
Am atras cu toții atenția că promisiunea Guvernului a fost ca primăriile să primească, pe primele trei luni, 43% plus compensare, lucru care nu s-a întâmplat. Primarul Ilie Bolojan, din Oradea, în două luni și jumătate, a și spus faptul că a pierdut în jur de 3-4 milioane de euro. Sper ca promisiunile pe care reprezentanții Guvernului ni le-au făcut iar, în sensul de a se corecta situația alocărilor financiare, să se întâmple și cât mai repede, pentru ca noi, primarii, să putem face ceea ce am promis cetățenilor.”,
a precizat primarul Lucian Micu.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *