Programare online pentru eliberarea actelor de identitate la Roman

Municipiul Roman este al treilea oraş din ţară, după Timişoara şi Iaşi, care a implementat un sistem informatic prin care cetăţenii pot să se programeze online pentru eliberarea cărţilor de identitate de la Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanelor.
Cetăţenii interesaţi de acest sistem pot accesa pagina Primăriei Roman – www.primariaroman.ro, fie intră pe http://primariaroman.agentiawebmagnat.ro/programare-carte-identitate.html, unde pot afla informaţii despre Programul de lucru şi Regulamentul de Programare Online. Programul permite vizualizarea intervalelor orare care sunt disponibile, prin afişarea culorii roşii – dacă este ocupat, sau verde – liber.roman_online
În cazul în care solicitanţii nu au programare, ei se adresează aceluiaşi birou ca şi până acum, pe baza tichetului de ordine, programările online urmând a fi operate de un ghişeu separat. Ghișeul permite preluarea online a 34 de solicitări, zilnic, în zilele cu program normal, și a 24 de solicitări, în zilele cu program diferit de activitate, rezervate și pentru eliberarea documentelor.
„Am început cu un sistem mecanic care genera bonuri de hârtie, care ne-a ajutat şi am ajuns la implementarea sistemului informatic. Apreciez costurile ca fiind infime faţă de beneficiile pe care la va aduce acest sistem către romaşcani, dar şi către cei din comunele din zonă. Mai mult, iată că se pot face programări şi de către cei din alte zone din ţară sau din străinătate. Sperăm ca, de la etapă la etapă, să creştem şi aceste lucruri să ducă într-o deservire cât mai bună, cât mai profesionistă, a populaţiei”, a precizat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Preţul softului a fost de 4.800 de lei plus TVA, iar mentenanţa va costa 200 de lei pe lună. Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanelor funcţionează pe un sistem de transfer de date şi de comunicaţii al Sistemului de Transmisiuni Speciale, ceea ce asigură un transfer de date securizat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy