Proiect de lege ce vizează tinerii aflați în căutarea primului lor loc de muncă

primul loc de munca

Noul Proiect de lege privind primul loc de muncă, depus la Camera Deputaților, stabilește măsuri prin care va fi facilitat accesul tinerilor la primul lor loc de muncă, aceștia fiind dezavantajați de lipsa experienței. Proiectul a fost adoptat de Senat și a primit aviz de la Comisia Juridică, de disciplină și imunități, de la Comisia pentru Drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale și de la Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați.

Astfel, persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, care se află în căutarea primului loc de muncă, li se va asigura angajarea pentru o perioadă de cel puțin 36 de luni și posibilitatea de a dobândi experiență în muncă.

Conform proiectului de lege, angajatorii care vor încadra în muncă tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, aflați în căutarea primului loc de muncă, pe perioadă nedeterminată, vor primi de la Bugetul asigurărilor pentru șomaj un ajutor financiar egal cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată și de scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni, cu condiția ca raporturile de muncă să nu înceteze într-o perioadă de minim 3 ani de la încheierea lor.

Sursa: legislatiamuncii.manager.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy