PSD Neamț a omagiat bătrânii de ziua lor. 1 octombrie – Ziua internațională a persoanelor vârstnice

Pe 1 Octombrie, reprezentanții PSD Neamț au sărbătorit alături de pensionari Ziua internațională a persoanelor vârstnice.

Organizația Națiunilor Unite a apreciat, în anul 1990, că este necesar ca statele lumii, guvernele lor, să omagieze persoanele vârsnice, pentru contribuția lor la dezvoltatrea sociatății. Rezoluția numărul 45/106 din 14 decembrie 1990 a ONU a stabilit ca ziua de 1 Octombrie să fie înscrisă în calendarul lumii ca ZI INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE. Începând de atunci, în toate țările membre ale ONU, printre care și România, la 1 Octombrie au loc manifestări variate, care au ca scop aprecierea persoanelor vârstnice, precum și discutarea problemelor cu care se confruntă acestea.

Anul 2012, pentru România, aduce în actualitate probleme demografice deosebite. Asistăm la o scădere semnificativă a populației, iar specialiștii în domeniu apreciază că în anul 2020 populația va scădea cu 2 milioane. Ratele natalității și a persoanelor tinere au scăzut, în timp ce numărul persoanelor peste 65 de ani a crescut după anul 1989 cu 14%.
Dificultăți în găsirea unei locuințe, problemele de pe piața muncii, schimbarea modului de viață etc. au condus la reducerea sporului natural al populației. Acest proces de îmbătrânire a populației reprezintă, în primul rând, o provocare la nivel economic, pentru că, odată cu trecerea timpului, vor fi dificultăți financiare în susținerea persoanelor vârstnice.


În contextul acestui tablou demografic, ne punem fireasca întrebare: ”Seniorii, vârstnicii, generațiile vârstei a treia….., cine sunt acești oameni minunați?”
Le datorăm viața, dar adeseori trecem pe lângă ei fără să le zărim amărăciunea și greutățile vârstei. Le datorăm recunoștința pentru că ne-au ajutat să devenim oameni, dar prea des le întoarcem spatele, pentru că nu mai au putere. Le datorăm respectul pentru că au preluat de la strămoșii noștri lumea și ne-au transmis-o cu misiunea de a o duce mai departe, dar rareori le spunem mulțumesc pentru generozitatea și dăruirea lor. Le datorăm un semn de iubire, dar niciodată nu avem timp să le-o arătăm pe deplin.
Vârstnicii au nevoie de o lume care să nu-i uite, să nu-i abandoneze, să nu-i trateze fără stimă.
Valoarea cea mai importantă a civilizației omenești este legătura între juniori și seniori.
Vă mulțumim că existați și, la această zi aniversară, vă urăm din inimă, multă sănătate, liniște sufletească și bucurii alături de cei dragi.
La mulți ani!” (Vasile Murariu, Președinte Organizația Județeană a Pensionarilor Social- Democrați Neamț)

La 1 octombrie 2012 omagiem cu respect și considerație Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Cu acest prilej vă urăm multă sănătate, bucurii și liniște sufletească, alături de cei dragi! La mulți ani!”( Ionel Arsene, Președinte Organizația Județeană PSD Neamț)

Lucrurile mici pe care le facem și le spunem schimbă vieți. Un gest frumos poate să ia povara umerilor obosiți de drum. Iată de ce, am deosebita onoare de a vă adresa cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice sănătate, fericire, bucurii și tradiționalul La mulți ani!” ( Aurelia Simionică, Președinte Organizația Municipală Piatra Neamț)

Vlad Marcoci, candidat de Piatra Neamt din partea PSD la alegerile parlamentare

Arsene Ionel, presedinte PSD Neamt

Mesajul PSD pentru pensionari

Aurelia Simionica, presedintele organizatiei PSD Piatra Neamt

Emilia Arcan, presedintele organizatiei de femei PSD Neamt

Razvan Bobeanu, vicepresedinte PSD Neamt

Art. pub.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy