PSD Roman, conferință de presă despre începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare și noile măsuri restrictive impuse populației

PSD Roman a organizat sâmbătă, 07.11.2020, o conferință de presă la care au luat parte atât candidații PSD Neamț la alegerile parlamentare din zona Roman, cât și membri ai Organizației Municipale.

Temele conferinței de presă: începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare și noile măsuri restrictive impuse populației începând de luni, 11 noiembrie.

Au participat: Oana Bulai, coordonator al PSD Roman și candidat al PSD Neamț la Camera Deputaților, Ionuț Ciocoiu, consilier local și candidat la Senat din partea PSD Neamț, Livia Savin,  coordonatorul Organizației de Femei din PSD Roman, George Bălan, consilier local și avocatul Alin Antochi, consilier județean și membru de asemenea în staff-ul de campanie.

 

Ionuț Ciocoiu: „ Începând de luni România va fi singura țară din UE cu toate școlile închise din cauza COVID. Vom avea o generație pierdută din cauza Guvernului PNL. Chiar în ziua în care președintele ne-a anunțat că se închid toate școlile, directorul OMS Europa făcea apel la decidenții politici să nu închidă școlile. Guvernul nu a alocat resurse pentru studiul online. Singura preocupare a PNL au fost alegerile. Suntem într-un moment extrem de grav care ne amenință nu doar prezentul, ci și viitorul”.

Livia Savin: „Noi, cei din HORECA, suntem cei mai afectați în această perioadă. Suntem la un pas de colaps. Guvernul liberal a culcat la pământ o industrie care avea 400.000 de angajați înainte de pandemie. Cifra de afaceri a firmelor din domeniu era de 5 miliarde de euro, iar aportul la PIB de 5,07%.  Am respectat toate regulile, nu există nicio dovadă statistică prin care să se poată afirma că suntem focare de infecție. Toate statele europene au injectat bani în economiile țărilor lor. Doar statul român vrea alegeri. Pentru firmele noastre, statul la care am cotizat dintotdeauna nu face nimic”.

Alin Antochi: „Este adevărat că situația e gravă și impune o serie de măsuri nepopulare. Dar aceste măsuri trebuie să fie și legale. Dreptul la liberă circulație nu poate fi îngrădit din punct de vedere constituțional decât dacă se declară Stare de urgență, de necesitate, de calamitate sau de război”.

George Bălan: „Guvernul liberal nu a făcut nimic concret pentru mediul economic. Au scăpat epidemia de sub control pentru alegeri, iar firmele românești se apropie de faliment. Totodată, acest guvern ajuns la putere fără a avea votul românilor se pregătește să vândă tot ce are România mai valoros: Hidroelectrica, CEC Bank, Eximbank. Avem un guvern incapabil să aibă grijă de resursele țării și căruia nu îi pasă în mod evident de oameni. Pe 6 decembrie, sper ca romașcanii să aleagă lista de candidați ai PSD”.

Oana Bulai:Am ales să facem această conferință de presă aici, la piață, pentru că pe noi ne interesează dacă românii au ce pune pe masă acasă, la copii. Am ales piața din Roman pentru că hala de unde facem cumpărături se va închide, de luni. Iar producătorii vor sta acasă – deci pierdem toți. Nu cred că s-a dovedit undeva că piața aceasta a crescut numărul îmbolnăvirilor din oraș. De fapt, nu știe nimeni unde mai exact de unde se îmbolnăvesc românii, pentru că nimeni nu spune. Patronii de restaurante spun că de acolo nu. Profesorii spun că nici din școli. Administratorii de piețe de asemenea. Grupul de comunicare strategică, cel cu oameni fără studii, nu ne spune. Am ales piața pentru că e locul asociat fiecărei familii în parte – și cei care au stabilitate financiară, dar și cei mai necăjiți. Și se închide, pentru că guvernului nu îi pasă de români. În realitate, guvernului îi pasă de multinaționalele care dețin supermarketurile. Acelea rămân deschise. Profitul pleacă din România. Producătorii noștri pot da faliment. Pe mine mă doare sufletul că se întâmplă asta. După un de guvernare PNL, cu ce ne-am ales? Cu restricții, cu avertizări, cu amenzi, cu amenințări. Nicio măsură bună, nicio vorbă bună. Pe 6 decembrie, PSD Neamț vine cu o echipă de candidați care vor să se implice în dezvoltarea județului. Vom lucra alături de Ionel Arsene, președintele ales la Consiliului Județean, și nu vom dezamăgi pe nimeni. Avem nevoie de încrederea voastră și avem nevoie să fim uniți”.

 

  • Biroul de Presă, Organizația PSD Roman

 

Comandat de PSD Neamț, executat de SC Ghici Computers SRL, CMF 11200020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy