Răzvan Cuc, Senator PSD: „Se poate face campanie electorală și prin bun simț, fără înjurături și amenințări sau provocări”

În cadrul unei emisiuni recente, Senatorul Răzvan Cuc a adus în prim-plan o perspectivă diferită asupra campaniei electorale din acest an, subliniind importanța unui demers politic bazat pe bun simț și respect reciproc.

Într-o discuție cu privire la campania electorală și lupta politică, Senatorul Cuc a evidențiat că dialogul și schimbul de idei ar trebui să fie fundamentul oricărei campanii, înlocuind înjurăturile, amenințările și provocările care adesea domină peisajul politic.

„Să ne amintim că PSD a adus stabilitate la guvernare. Să nu uităm de dezastrul și haosul care au caracterizat guvernarea PNL-USR. Și cât o să mai dureze, căci plătim pentru două lucruri extrem de costisitoare pentru bugetul național. Roșia Montana a lui Cioloș și camarilei USR-iste, precum și procesul intentat de firma de vaccinuri, Pfizer, pentru vaccinurile necumpărate. Se adaugă și o sumă de aproximativ jumătate de miliard de euro. Lăsând la o parte PNRR-ul făcut în secret, ținut la secret și toate nenorocirile. Deci, acesta este modul lor de a exista.

Dar cu toate acestea, Partidul Social Democrat, atunci când a fost chemat de țară să asigure stabilitate și predictibilitate în guvernare, a intervenit. Trecând peste toate invectivele, trecând peste toate acuzele care s-au dovedit a fi doar fumigene, ca să ne înțelegem, deci nu au fost locuri dovedite. Noi, chiar și atunci când eram în opoziție, după cum ați observat, nu ne-am comportat ca aceștia.

Noi veneam cu soluții, contestam, dar veneam cu soluții. Nu începeam să țipăm, să facem grupuri, grupulețe, să scoatem oameni în stradă, să blocăm activitatea instituțiilor, să instigăm la ură, la violență. Nu, niciodată nu am făcut așa ceva. Am fost tot timpul un partid axat pe construcție, pe soluții. Și aceste lucruri nu ar trebui uitate de cei de la PNL și, repet, vorbesc strict despre componenta locală. O campanie se poate face și elegant, bazată pe proiecte și pe bun simț, nu neapărat pe înjurături, amenințări sau provocări, domnule, te provoc să vii, să faci. Astea-s provocări sunt de pe Maidan. Eu, în general, știu că fiecare categorie socială de obicei are dorința de a evolua.”, a declarat Senatorul PSD.

Într-o perioadă în care tensiunile politice sunt adesea exacerbate de retorica polarizată și de atacurile personale, poziția Senatorului Cuc aduce o notă de echilibru și responsabilitate în discuția electorală.

Afirmând că cetățenii merită mai mult decât scandalurile și confruntările sterile, Senatorul a încurajat o abordare constructivă și proactivă în campaniile electorale, axată pe soluționarea problemelor reale și promovarea unui dialog deschis și respectuos între candidați și alegători.

Prin pledoaria sa pentru o campanie electorală bazată pe principii și etică, Senatorul Răzvan Cuc reiterează importanța construirii unei culturi politice sănătoase și transparente, în care ideile și proiectele să primeze în fața atacurilor personale și a manipulării mediului public.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy