Rezultatele elevilor nemțeni la Olimpiada Națională de Geografie. Eleva Avădanei Sorina calificată la Olimpiada Internațională de Geografie (IGEO)

Lotul jud_Neamt si Inspectorul general MENCS

În perioada 17-23 aprilie 2016, la Sibiu, a avut loc etapa națională a Olimpiadei de geografie
La această etapă au participat 224 de elevi, din clasele a VIII-a – XII-a, din toată țara, concursul a fiind constituit din mai mai multe etape:

  • proba teoretică scrisă;
  • proba practică scrisă ( pe baza aplicației practice din teren, pentru fiecare clasă pe trasee diferite, în funcție de specific);
  • proba de baraj pentru etapa internațională, la care s-au înscris elevii care au avut minim 80 de puncte la probele anterioare și cunoștințe foarte bune de limbă engleză (B1), cu două etape:
  • probă orală : interviu, probă eliminatorie;
  • probă scrisă: evaluarea cunoștințele de geografie în limbă engleză.

În urma participării la acest concurs județul Neamț s-a situat pe locul al VI-lea cu o medie a punctajelor de 90,13 puncte, iar eleva Avădanei Sorina, de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, a obținut o performanță deosebită calificându-se pentru participarea cu lotul țării noastre la Olimpiada Internațională de Geografie (IGEO), care în acest an va avea loc la Beijing – China, a declarat inspectorul școlar Elena Preda purtător de cuvânt al ISJ Neamț.

Totodată, la proba de baraj s-au înscris patru elevi dintre care trei au intrat la proba de baraj scrisă. Dintre elevii de clasa a VIII-a, doar 2 elevi au participat la proba de baraj scrisă, dintre aceștia unul fiind Lazăr Ovidiu Andrei.

Rezultatele elevilor nemțeni la disciplina geografie :

Nr.crt. Numele şi prenumele elevului promovat la faza naţionala Clasa Unitatea de invăţământ de la care provine Numele şi prenumele profesorului care l-a pregătit Premiul de la etapa națională
1 Lazăr Ovidiu-Andrei a VIII-a Liceul cu Program Sportiv Roman Pătrăuceanu Irina Elena Premiu special al SGR *
2 Fîrţigu Andreea-Georgiana a IX-a Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra Neamţ Tofan Elisabeta Premiu special al SGR *
3 Malairău Victor a X-a Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț Sava Daniel Premiul al III-lea
4 David Andrei a X-a Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra- Neamţ Magdalina Elena-Simona Premiu special al SGR *
5 Vasiliu Andreea a XI-a Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra Neamţ Tofan Elisabeta Premiu special al SGR *
6 Avadanei Sorina-Diana a XII-a Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra Neamţ Magdalina Elena-Simona Mențiune MENCȘ

*SGR – Societatea de Geografie din România

De asemenea, elevii claselor a VIII-a şi a XI-a au participat la cursurile organizate la Centrul Județean de Excelență, îndrumați de profesorii: Cristina Letos (Școala Gimnazială Nr. 5 Piatra Neamț, Sava Daniel (Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” Piatra Neamț), Sava Camelia Nina și Tofan Elisabeta (de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” Piatra Neamț).
Profesorul însoțitor al lotului, Irina Elena Pătrăuceanu, a avut o contribuție importantă la instruirea elevilor cu privire la proba practică.

Elevii au clasat județul Neamț pe poziția a VI-a în clasamentul pe țară la disciplina geografie

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy