Roman – Oraș verde, Regiuni verzi

Municipiul Roman este primul din cele 5 orașe selectate în cadrul proiectului „Orașe Verzi – Regiuni Verzi”, care finalizează și adoptă „Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă”. Alte patru orașe selectate în urma unui proces minuțios beneficiază de asistența experților TERRA Mileniul III pentru realizarea de PAED-uri. Acestea sunt Focșani, Alba Iulia, Făgăraș și Roșiorii de Vede.

Consiliul Local Roman a adoptat în cadrul ședinței desfășurate pe 13 mai „Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă” realizat în colaborare cu experții fundației TERRA Mileniul III în cadrul proiectului „Orașe Verzi – Regiuni Verzi”, implementat de Fundația TERRA Mileniul III în parteneriat cu organizația neguvernamentală R20 – Regiuni pentru Acțiuni Climatice din Elveția și Asociația Municipiilor din România, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Principalele măsuri pe care orașul le va lua sunt: reabilitarea termică a clădirilor municipale, și clădirilor rezidențiale, îmbunătățirea eficienței iluminatului public, producția locală de electricitate și utilizarea surselor regenerabile de energie, planificarea urbană și campanii de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la utilizarea durabilă a energiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy