Romania, in topul destinatiilor turistice in 2015

romania turism

Unul din cele mai populare ghiduri turistice din lume, Fodor’s Travel, a plasat România pe locul 11 în topul destinațiilor de vizitat în 2015. Din cele 27 de recomandări incluse în top, România se află înaintea unor destinații exotice, precum Paris, China, Vietnam, Mexic, Sri Lanka, Barbados și Singapore.

Iată cum descrie Fodor’s Travel țara noastră (adaptare din engleză):

„Castele înalte, mănăstiri vechi și satele împrejmuite pot aduce istoria la viață.

De ce să mergi acum: Vânătorii de vampiri sunt de mult timp atrași de România, în locurile în care multe fortărețe remarcabile din Transilvania sunt asociate cu cu mult prea bine cunoscutul Vlad Țepeș. Turiștii cu buget redus au descoperit că acest loc este unul dintre cele mai accesibile destinații din Europa. Mergi către extraordinara albastră, Mănăstirea Voronț, o capodoperă medievală supranumita Capela Sixtina a Estuluisau vizitează grandoarea Castelului Peleș, o reședință regală în stil neo-renascentist, aflată în topul celor mai frumoase castele de pe continent. Zona rurală este surprinzător de nealterată, presărate cu sate pitorești unde localnicii închiriază camere în casele lor și pun pecete „afacerii” cu un țoi (păhărel) de pălincă.

Sfat: Închiriază o mașină și condu spre fascinantele biserici fortificate din Transilvania, care datează din secolele 13 și 16. Construite special pentru a fi ușor de apărat împotriva invadatorilor, șapte dintre acestea sunt situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO.

Când să mergi: Vara este cel mai popular sezon de excursie, dar stațiunile pot deveni cam aglomerate. Nopțile răcoroase și zilele calde ale primăverii și toamnei sunt ideale pentru drumeții, ciclism, privitul păsărilor sau vizitatul castelelor.”

România pe site-ul Fodor’s Travel

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy