Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

S-au demarat lucrări de peste 50 de milioane de lei pentru amenajarea râului Cracău la Slobozia, zonă puternic afectată de inundații

Marți, 28 august, au fost încheiate contractele de execuție a lucrărilor, în valoare de 50.810.614,5 lei, și contractul de supraveghere tehnică, în valoare de 378.420 lei, din cadrul obiectivul de investiții ”Amenajare râu Cracau la Slobozia, județul Neamț”.

Tot în data de 28.08.2018 s-a predat constructorului amplasamentul lucrărilor la obiectivul de investiții și s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

Prin acest proiect se vor realiza 3,5 km de regularizări de albie existentă, 5 km de albie nouă deviată și 2 poduri, pe râul Cracău.

Menționăm că în urma inundațiilor din perioada iunie – iulie 2018 au fost afectate lucrarile executate din albia deviată, fiind necesară continuarea, în regim de urgență, a lucrărilor și finalizarea acestora, pentru a scoate de sub efectul inundațiilor cartierul Slobozia din orașul Roznov, respectiv un număr de aproximativ de 1.100 de gospodării și 3.800 de locuitori.

De asemenea, necesitatea continuării lucrărilor derivă și din situația creată în urma faptului că viiturile au intrat și pe canalul deviat, deși acesta nu este finalizat, și au pus în pericol cele două conducte magistrale de gaze Costișa-Săvinești, care asigură alimentarea municipiului Piatra Neamț și a localităților limitrofe.

Neexecutarea acestor putea duce la accentuarea eroziunilor existente în zona conductelor magistrale de gaze, existând pericolul fisurării lor. Totodată, este necesară execuția celor două poduri și finalizarea albiei deviate astfel încât, la următoarele viituri, să se asigure tranzitarea debitului de 500 mc/s, precum și execuția lucrărilor de apărări de mal pentru albia existentă în aval de nodul hidrotehnic.

Conform planului de investiții, lucrările vor fi finalizate până la finele acestui an.

Guvernul a decis prin H.G, în data de 12 iulie 2018, alocarea sumei necesare finanțării obiectivului din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului cu scopul realizării, în regim de urgență, a lucrărilor pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în luna iunie 2018 la obiectivul de investiții ”Amenajare râu Cracau la Slobozia, județul Neamț”.

Ministerul Apelor și Pădurilor
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *