Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sancțiuni contravenționale în valoare de 89.000 de lei aplicate de inspectorii ITM Neamț

itm-_-amenzi

În luna noiembrie, inspectorii ITM Neamț au efectuat 286 de controale, ocazie cu care s-au constatat 378 de deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. În urma controalelor efectuate s-au aplicat 115 de sancțiuni contravenționale, însumând 89.000 de lei.

Cu prilejul controalelelor au fost depistați 4 angajatori la care lucrau 7 persoane fără forme legale de angajare.

„Au fost depistati 4 angajatori, la care lucrau 7 persoane fără forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru munca fără forme legale de angajare a fost de 70.000 de lei”, se precizează într-un comunicat remis de ITM Neamț.

Tot în luna noiembrie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț au fost înregistrate 3 accidente de munca soldate cu incapacitate temporară de muncă

De asemenea, în perioada 21 noiembrie 2016 – 6 ianuarie 2017, inspectorii de muncă vor demara o campaniei de control a tuturor deţinătorilor de articole pirotehnice.

Conform comunicatului ITM Neamț, deţinătorii de articole pirotehnice vor fi verificați dacă:

  • sunt autorizaţi conform legii de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti;
  • mişcarea articolelor pirotehnice, respectiv intrarea şi ieşirea acestora se face în baza documentelor prevăzute de lege;
  • transportul articolelor respective se face conform prevederilor legale;
  • depozitarea acestora este conformă;
  • dacă nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate;
  • articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română.

Actiunile în teren se vor derula în luna decembrie, iar rezultatele obţinute vor fi comunicate într-un raport la începutul lunii ianuarie 2017.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *