Sărbătorile de iarnă, moment dificil pentru persoanele cu tulburări de alimentaţie

1

Cu mâncare peste tot unde te uiți, rude dificile și presiunea de a crea amintiri perfecte, sărbătorile pot fi un moment angoasant pentru cei care se luptă cu tulburări de alimentaţie.
Provocările emoționale ale sezonului împreună cu posibilitățile de alimentare suplimentare pot declanșa comportamente nesănătoase celor care suferă de bulimie nervoasă.
Totodată, tendințele perfecţioniste cu care se luptă pacienţii diagnosticaţi cu anorexie nervoasă şi perioada sărbătorilor (un timp în care toată lumea vrea să fie perfectă) pot duce la probleme, dacă nu sunt gestionate cu atenție.
Specialiştii atrag atenţia că persoanele cu tulburări de alimentaţie se găsesc adesea într-o dublă capcană.
Sărbătorile de iarnă reprezintă un moment dificil, unde se vorbeşte mult despre mâncare, iar din această cauză este recomandat ca aceste persoane să caute sprijin într-un membru al familiei, pentru a trece cu bine peste reuniunile de vacanţă, atunci când oamenii fac comentarii cu privire la umplerea farfuriilor şi greutatea câştigată sau pierdută.
De asemenea, specialiştii sugerează ca pacienţii să-şi găsească o serie de activităţi care să ocupe aceste zile de relaxare, unde mâncarea este o prioritate.
În acest sens sunt recomandate plimbările sau diferite jocuri care pot distrage atenţia de la alimentaţie. Bineînţeles şi conversaţia ar trebui să se îndrepte spre subiecte precum cărţi, filme sau evenimente curente.
În această perioadă, mai mult ca oricând, accentul ar trebui pus pe sănătate şi nu pe greutate, dimensiune sau aspectul fizic.

sursa: www.news-medical

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy