Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sărbătorim Ziua Internaţională a Profesorilor

Ziua Mondială a Profesorilor sau World TeachersDay este sărbătorită anual pe 5 octombrie. Înființată în 1994, ea comemorează recomandarea UNESCO din 1966 privind statutul profesorilor. Această recomandare descrie standardele referitoare la politica de personal educațional, recrutarea și formarea inițială, precum și educația continuă a cadrelor didactice, angajarea lor și condițiile de muncă.

Ziua Mondială a Profesorilor își propune să se concentreze pe „aprecierea, evaluarea și îmbunătățirea educatorilor din lume” și să ofere o oportunitate de a lua în considerare aspecte legate de profesori și de predare.

Pentru anul 2018, UNESCO a adoptat tema: „Dreptul la educație înseamnă dreptul la un profesor calificat”. Acesta comemorează aniversarea a 70 de ani de la Declarația Universală a Drepturilor Omului (1948) și reamintește că dreptul la educația nu poate fi realizată fără profesori instruiți și calificați.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *