Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Se primesc cereri de eliberare a ”Cardului european pentru dizabilitate”

cardul-european-pentru-dizabilitate

Persoanele cu handicap din județul Neamț pot depune cereri pentru eliberarea cardului european pentru dizabilitate. DGASPC Neamț anunță pe toți cei interesați că solicitările se primesc din această săptămână la sediul instituției, din strada Alexandru cel Bun, nr. 11, Piatra Neamț, camera 50 unde există și cereri tip la dispoziția doritorilor dar pot fi depuse și în format electronic, pe adresa de e-mail cardeuropeandizabilitate_neamt@yahoo.com. Cardul se eliberează la cerere. Persoanele îndreptățite, părintele, reprezentantul legal, tutorele, precum și O.N.G.-ul al cărui membru este persoana cu handicap pot depune o cerere scrisă, însoțită de o fotografie recentă (tip buletin) la sediul DGASPC Neamț. Persoanele cu handicap vor primi împreună cu cardul instrucțiunile de folosire precum și sprijin și îndrumare. Cardul european pentru dizabilitate le dă dreptul persoanelor cu handicap la acces gratuit la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber în România și în alte 7 state membre ale Uniunii Europene: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda și Malta. Persoanele care pot beneficia de card sunt copiii și adulții cu handicap, cu certificate de încadrare în grad de handicap în termen de valabilitate. Cardul este nominal, netransmisibil și intră în vigoare de la 01.01.2017 fiind valabil până în luna august 2020. Serviciile stabilite de fiecare dintre cele 8 state participante la acest proiect, de care beneficiază persoanele cu handicap în baza cardului vor fi postate periodic pe site-ul http://dizab.eurocard.gov.ro/.

Cardul, un pas important către integrarea socială, își propune să fie pentru persoanele cu dizabilități o invitație de a vizita lumea și de a îndrăzni s-și depășească limitele.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *