Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Se scumpesc țigările, în curând

În curând se vor scumpi din nou țigările! România trebuie să transpună în totalitate Directiva 64/2011 a Comisiei Europene privind acciza impusă pentru ţigarete, măsură ce va creşte costul unui pachet de ţigări.

  • Până la data de 1 ianuarie 2019, incidenţa accizei în preţul mediu ponderat trebuie să fie de 60%, ceea ce înseamnă o creştere de 1-2 procente.

Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit pe 2 octombrie 2018, la Luxembourg, cu Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vămi.

Eugen Teodorovici: ”Am convenit cu domnul comisar Moscovici ca România să aibă sprijinul Comisiei Europene pentru combaterea fraudei de TVA”

Una dintre temele discutate de cei doi oficiali a fost necesitatea respectării de către România a cerinței ca acciza globală pe țigarete să reprezinte cel puțin 60% din prețul mediu ponderat de vânzare cu amănuntul al țigaretelor eliberate pentru consum.

Ministerul de Finanțe va publica în perioada următoare noua formă a Codului Fiscal în care vor apare noi valori pentru acciza la țigarete, mai mari decât cele din prezent, au declarat miercuri pentru Digi24.ro reprezentați din industria tutunului.

În momentul de față, ponderea taxelor, adică acciza și TVA în preţul unui pachet de ţigarete este de circa 75%, adică din 17,5 lei costul unui pachet de ţigări, 13,125 lei ajung în buzunarul statului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *