Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Securitatea precară a conturilor Yahoo! e un semn că ar trebui să treceți pe alte platforme

yahoo

Compania Yahoo a confirmat la jumătatea lunii februarie 2017 faptul că multe dintre conturile utilizatorilor au fost accesate în mod neautorizat de hackeri între anii 2015 și 2016, însă nu a oferit detalii cu privire și la numărul de conturi afectate. O breșă de mare anvergură a afectat conturile Yahoo în 2013. Și în 2014 compania s-a confruntat cu probleme de securitate, existând suspiciuni că autorii atacurilor din 2014 sunt aceiași cu autorii atacurilor din perioada 2015 – 2016 care au utilizat metoda creării unui „cookie fals” pentru a accesa datele personale ale utilizatorilor Yahoo. Se estimează că numărul conturilor afectate în toți acești ani depășește cifra de un miliard.

Securitatea precară a conturilor Yahoo! este un motiv întemeiat care ar trebui să vă determine, în cazul în care încă mai sunteţi utilizatori, să treceţi pe alte platforme sau să aplicați metode suplimentare de securizare a contului prin modificarea parolei, setarea întrebărilor de securitate și validarea accesării prin telefon.

Toate aceste breşe de securitate au micşorat preţul pe care Verizon îl va plăti în final pentru achiziţia Yahoo!.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *