Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Senatorul Emilia Arcan a votat moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros

În plenul Senatului României a fost dezbătută şi votată moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, intitulată „Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros”, transmite senatorul Emilia Arcan pe pagina sa de socializare

Moțiunea a fost adoptată cu:
-68 voturi pentru,
-32 voturi împotrivă,
– 5 voturi abțineri .

Într-o democrație normală, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, trebuie să fie demis și să plece acasă, odată ce a picat testul prin moțiunea simplă!

A dat dovadă de incompetență și lipsă de implicare în sprijinirea agriculturii și a sectorului alimentar românesc, în pofida pierderilor uriașe provocate de restricțiile pandemiei și de seceta gravă.

Iată câteva greșeli grave cu efecte majore asupra agriculturii românești în guvernarea PNL- Orban:

N-au asigurat resursele necesare pentru irigații, deși e o secetă cumplită.
Din cele 1,5 milioane de ha irigabile, lăsate la cheie de guvernarea PSD, abia dacă s-au irigat câteva sute de mii de hectare. În condițiile în care sunt 340 de proiecte aprobate, pentru darea în funcțiune a irigațiilor pentru încă 800,000 ha, care zac în sertarele ministerului.

Nu s-au dat despăgubiri fermierilor pentru culturile compromise de secet E cu atât mai grav cu cât ministrul Oros admitea public că sunt 3.000.000 de hectare afectate.
Absurd, ministrul Oros, alături de premierul Orban, anunța că banii de despăgubiri ajung la fermieri DUPĂ recoltare!!! (…) Deci nu recoltezi, nu capeți despăgubiri! Și dacă ai întors deja cultura pentru că a fost compromisă de secetă, ce să mai recoltezi?!!!

Pierderi uriașe pentru legumicultorii români!
Ministerul Agriculturii nu a identificat nici o soluție viabilă în a permite accesul pe piață. Ministrul Oros că a generat o platformă online pentru vânzări, care însă n-a folosit la nimic!
Blocarea legumicultorilor la accesul pe piață care le-a provocat pagube de sute de milioane de lei, în această perioadă!

Niciun EURO adus în țară din fondurile alocate de Comisia Europeană pentru sprijinirea agricultorilor afectați de pandemie.

Blocarea ori subfinanțarea unor programe esențiale din Agricultură, doar pentru că erau ale PSD.

Bâlbe și ezitări în lanț, demiteri/numiri politice arbitrare.

Ministrul Oros trebuie să plece din funcție până nu distruge întreg sectorul agricol și alimentar al României și până nu transformă fermierii români în săracii Europei.”Comutare panou: Publisher Post Options

Publisher Post Options

Comutare panou: Yoast SEO

Yoast SEO

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *