Senatorul Ioan Chelaru, vicepreședinte al Senatului, întâlnire cu doamna Paraschevi Michou, adjunctul secretarului general al Comisiei Europene

dsc_7340-2

În data de 5 octombrie a.c., domnul senator Ioan Chelaru, Vicepreşedinte al Senatului şi Preşedinte al Comisiei comune a Camerei Deputaţilor a avut o întrevedere cu doamna Paraschevi Michou, adjunctul secretarului general al Comisiei Europene. Întâlnirea a avut loc în continuarea dialogului dintre autorităţile române şi Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi au vizat recomandările cuprinse în Rapoartele MCV.
Domnul senator Chelaru a început printr-o scurtă prezentare a stadiului în care se află revizuirea Constituţiei României şi reformele instituţionale din ţară. Totodată, domnia sa a detaliat măsurile aflate în discuţie pentru îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene privind respectarea independenţei sistemului judiciar de către parlamentari, verificarea conflictelor de interese în cadrul procedurilor de achiziţii publice (programul „Prevent”) precum şi condiţiile de ridicare a imunităţii parlamentare.
În întrevedere s-a subliniat importanţa cooperării în cadrul acestui Mecanism, nu doar a verificării și s-a făcut referire la cele două iniţiative legislative aflate în proces legislativ, care prevăd o scurtare a perioadei în care propunerile de ridicare a imunităţii sunt dezbătute în comisiile parlamentare.
Înaltul oficial european şi-a manifestat aprecierea pentru progresele înregistrate de România în ultimii 10 ani şi a îndemnat spre o continuare a reformelor şi găsirea unor soluţii pentru îndeplinirea criteriilor deficitare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy