Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sfântul Mucenic Bonifatie

a1

Sfântul Mucenic Bonifatie este pomenit în calendarul creștin ortodox la 19 decembrie.
A trăit pe vremea împăratului Dioclețian (284-305), fiind rob al unei femei din aristocrația romană, pe nume Aglaia, fiica lui Avache, prefectului Romei. Aceasta fiind tânără și frumoasă, având multă avere ce-i rămăsese de la părinții, ducea o viață liberă și avea o legătură cu robul său, Bonifatie.
Sfântul Mucenic Bonifatie era însă milostiv, iubitor de străini și îndestula cu dragă inimă pe cei lipsiți, iar stăpâna lui era la fel milostivă.

După un timp, viața lor s-a schimbat într-un mod minunat: Bonifatie, trimis de Aglaia, a mers în Răsărit pentru a aduce oseminte de martir (persecuțiile erau la apogeu), căci se aflase că prin acestea se dobândesc tămăduiri și ajutor.

Bonifatie ia cu el douăsprezece slugi şi ajunge la Cilicia unde creştinii erau chinuiti de către păgâni. Ajuns acolo și văzând râvna și credința mucenicilor, se convertește și este el însuși dat în mâinile călăilor.
Trupul îi este adus la Roma de către slugile care îl insoteau si i l-au dat Aglaia care a primit moaştele lui Bonifatie cu mare cinste, îngropându-l în apropierea cetăţii. În numele acestuia, Aglaia construieşte o biserică cu numele lui.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *