Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sistemul cardurilor de sănătate, din nou nefuncțional

carduri

Sistemul cardurilor de sănătate este din nou nefuncțional, deşi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a încheiat contracte de mentenanţă de 3,9 milioane de euro, la sfârşitul anului trecut.

„Astazi, 16.01.2017, incepand cu ora 11:00, Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este indisponibila datorita unor probleme tehnice. Pana la remedierea problemelor tehnice aparute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line. Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările și completările ulterioare. În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate.” – comunicat CNAS.

Contractul de mentenanţă la Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate, în valoare de 3,9 milioane de euro, a fost semnat în noiembrie 2016 cu firma Teamnet, câştigătoarea licitaţiei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *