Sute de nemțeni diagnosticați cu infecții respiratorii și pneumonii

vaccin

Săptămâna trecută un număr de 1452 de persoane au fost diagnosticate cu infecții respiratorii ( IACRS), conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț. De asemenea, tot săptămâna trecută au fost raportate 503 cazuri de pneumonii, cu 131 mai multe față de săptămâna precedentă. Tot în această perioadă, medicii au înregistrat o suspiciune de gripă la un băiat de 14 ani și au raportat un caz confirmat de gripă, cauza fiind infecția cu virusul gripei sezoniere. Este vorba de o femeie în vârstă de 47 ani, domiciliată în Piatra-Neamt. În județ, până în ziua de 15 februarie, au fost vaccinate antigripal 10.565 de persoane, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei , în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecție adecvate.
Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos.
De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente”, menționează dr. Mirela Grădinaru, purtător de cuvânt al DSP Neamț.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy