Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tăriceanu a venit la Neamț cu un mesaj ferm pentru mediul de afaceri: „Sprijinim capitalul românesc!”

aldeDupă o întâlnire la Neamț cu oamenii de afaceri ai locului și după vizitarea mai multor zone industriale din județ, co-președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a participat la o conferință de presă alături de copreședintele ALDE, Daniel Constantin, Daniel Chițoiu, fost ministru de finanțe și copreședinții ALDE Neamț Ion Asaftei și Alexandru Mihai. Daniel Chițoiu, Ion Asaftei și Alexandru Mihai sunt propunerile ALDE Neamț pentru Camera Deputaților și Senat.

Am fost foarte plăcut surprins să văd nivelul de investiții făcute în aceste întreprinderi din Neamț, competitivitatea și locurile de muncă. Românii în 1990 nu au avut capitalul financiar necesar pentru a fi competitivi cu firmele străine. România a fost o piață de desfacere pentru produsele manufacturate în Occident, noi am fost cumpărătorii. Probabil că va trebui să ne așteptăm în perioada următoare la o limitare a accesului românilor la piețele străine. În ceea ce ne privește pe noi, ALDE, vreau să vă declar că aceasta va fi una dintre prioritățile noastre la guvernare: SPRIJINIREA CAPITALULUI ROMÂNESC. Firmele românești vor găsi sprijin de la noi, îi vom ajuta cu achizițiile publice care vor trebui făcute de la firme românești și produse românești. Să nu aud firme că vor să cumpere produs străin când avem produs românesc competitiv cu același preț sau mai ieftin. Acesta trebuie să fie obiectivul pe care noi trebuie să ni-l fixăm ca țară. Trebuie să sprijinim industria românească, să susținem ajutoarele de stat. Anul acesta nicio firmă românească nu a beneficiat de ajutor de stat, doar firmele străine. Atâta minte are acest guvern. E o politică de excludere a firmelor românești. Și ce nu reușește Guvernul, desăvârșește DNA-ul prin anchetele făcute firmelor românești care ajung în urma acestui demers la faliment și nu mai pot participa la achiziții publice.”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Fostul prim ministru al României, Călin Popescu-Tăriceanu a pus accent pe resuscitarea economică prin susținerea dezvoltării firmelor românești, dar și prin repatrierea românilor plecați peste granițe care înseamnă o forță de muncă suplimentară pentru țară. Filosofia economică a lui Călin Popescu-Tăriceanu a fost împărtășită și de copreședintele ALDE, Daniel Constantin, care a declarat că „Dacă economia României merge în acest ritm, România se îndreaptă spre recesiune. Dacă 2017 nu va avea investiții consistente, cred că România va avea de pierdut. În Neamț trebuie dezvoltată infrastructura pentru a uni Moldova cu Ardealul. Nu e un lucru pe care îl vorbim doar noi. Ceea ce spunem noi foarte clar e că pe lângă investiții prin fonduri europene, o autostradă e o prioritate strategică pentru această zonă.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *