Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Taxa auto: Aproape 37.000 de nemțeni primesc banii înapoi

Încă o tranșă de 13,193 milioane de lei urmează să intre în conturile nemțenilor care încă nu au încasat taxa auto. Banii au ajuns la Trezoreria Neamț în cursul zilei de ieri (3 iunie-n.r.).

Suma provine din fondul de rezervă al Guvernului, constituită special pentru restituirea ultimelor diferențe aferente acestei taxe.

În județul Neamț au fost înregistrate 36.956 de cereri pentru restituirea taxei auto, iar ANAF Neamț a solicitat de la Guvern 119 milioane de lei pentru onorarea lor.

86 de milioane de lei au fost deja restituiți nemțenilor până acum.

Suplimentar, s-au mai înregistrat în luna mai 2.230 de cereri de restituire a taxei auto de la marii contribuabili și 5.600 de cereri de la contribuabilii mijlocii.

Din februarie 2017, taxa auto nu se mai colectează. Taxa de timbru de mediu a fost introdusă pentru a combate poluarea, având în vedere emisiile de carbon ale autovehiculelor mai vechi și efectele acestor emisii asupra mediului înconjurător.

„Mă bucur că pentru toți cei aproximativ 37.000 de nemțeni se face dreptate și că o promisiune a actualei guvernări se onorează”, transmite Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Fostele taxe auto (taxa specială, pe poluare, pentru emisiile poluante și timbrul de mediu) erau plătite la prima înmatriculare a mașinii.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *