Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Traducere din liberala lui Țapu în româna ”freestyle”

Domnul senator PLN Eugen Țapu tot emite comunicate de presă scrise în limba lui motiv pentru care vom da o mână de ajutor traducând în limba noastră mesajul pe care îl transmite cu mult patos senatorul PNL. Cu roșu sunt trecute explicațiile/traducerile celor scrise de tovarășul Țapu.

Arsene, cel mai votat politician din Neamț, cred eu, fără nicio dovadă concretă că minte în continuare! Din călău, cuvânt pe care îl folosesc fără să stăpânesc termenul vrea să devină victimă adică fix cum vrem să părem noi de la PNL tot timpul.!
⚠ Încercările lui Ionel Arsene, cel ales de nemțeni ca să fie președintele Consiliului Județean Neamț, de a se detașa de nenorocirea de la Spitalul Județean Neamț, unde 10 oameni au pierit, sunt inimaginabile dar chiar și așa inimaginabile am să vă spun cum mi le imaginez eu. Din declarațiile sale din ultimele zile reiese foarte clar pentru mine și prin acest text vreau să credeți că este foarte clar și pentru voi că nu-și asumă nicio responsabilitate nu că ar avea vreuna și că încearcă să arunce vina pentru tragedia produsă, asupra altor decidenți și entități despre care știu eu mai bine decât procurorii care anchetează că sunt nevinovate și vinovat e doar PSD-ul.
🔸 În România există 367 de spitale, mă prefac că nu știu că sunt de fapt 576 ca să nu vă prindeți că s-au construit zeci de spitale private în timp ce noi nu am făcut nicio stație de autobuz, din care numai 58 sunt în subordinea Ministerului Sănătății. 270 dintre ele, printre care și Spitalul Județean Neamț, sunt subordonate direct autorităților publice locale, care au întreaga responsabilitate, atât administrativă cât și medicală aici am mințit puțin pentru că de fapt coordonarea, avizarea și verificarea actului medical se fac de guvernul meu prin DSP, diferența fiind în subordinea altor ministere, cum ar fi Transporturi și Apărare.
🔸 De altfel, într-un răspuns pe care i l-am solicitat fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, colega de partid a lui Ionel Arsene, scrie, negru pe alb, că în cazul Spitalului Județean de Urgență Neamț, ansamblul de competențe și atribuții ale Ministerului Sănătății a fost transferat în anul 2010 către autoritățile publice locale, mai exact în coordonarea lui Arsene mai puțin ce ține de actul medical dar eu mă fac în continuare că nu știu sau poate chiar nu știu. Și asta cu transferatul în 2010 la Arsene e o gogoriță dar sper că ați uitat că în 2010 nu era Arsene la CJN și eram tot noi PDL/PNL la guvernare și noi am dat spitalele baronilor PDL, la acea vreme actuali PNL-iști onorabili.
⚠ În concluzie, adevărul este unul singur acela pe care îl spun eu și voi trebuie să îl credeți fără să cercetați: Ionel Arsene, în calitatea sa de președinte C.J. Neamț, a numit, conform legii, managerii doar interimari, restul au fost puși în urma unor concursuri și consiliile de administrației de la Spitalul Județean Neamț aici bat puțin câmpii deoarece reprezentanții din consiliile de administrație nu sunt numiți de Arsene. A avut toate pârghiile în mână, fără ca Ministerul Sănătății să poată interveni și nici nu a intervenit adică nu a dat nici un leu la spitalul din Piatra-Neamț pentru că era dintr-un județ PSD. Și tot în calitatea de ”jupân” pe Sănătate, s-a cățărat pe suferința românilor prin investiția megalomanică, inoportună de la Lețcani, acolo unde există serioase suspiciuni de comisioane și șpăgi primite. Desigur că nu vă spun faptul că suspiciunile sunt legate de doi consilieri județeni PNL de la Iași care au încercat sa ia parandarăt de la firma care a făcut spitalul și respectiva firma i-a dat pe mana DNA. Asta o să aflați voi după alegeri. Până atunci e bine să credeți ca e vorba de PSD. 
🔸 Astăzi, nici măcar în ceasul al doisprezecilea nu recunoaște nimic pentru că nu are nimic de recunoscut. Continuă cu manipulările și minciunile. Din călău se transformă în victimă. Este atitudinea unui om desprins de realitate, iar singura soluție este să demisioneze din fruntea Consiliului Județean Neamț ca să punem noi pe cine știm noi acolo că ne e fomiță tare de bani și mai ales mie mi s-a cam subțiat portofelul mai ales de la ultimul contract de 5 milioane de euro pe care i-am încasat prin firma familiei de la Apa Serv și să privească în ochi rudele victimelor de la Spitalul Județean Neamț.

Pentru comparație și corectă informare, aveți mai jos varianta netradusă/explicată.

I.R.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *