Trimisi sa lupte pentru nemteni , politicienii locali au depus armele si s-au asezat la masa cu dusmanii din campania electorala

sedintacjn

Trimisi sa lupte pentru nemteni , politicienii locali au depus armele si s-au asezat la masa cu dusmanu , satui sa isi tot dea unu la altul peste furculita intinsa spre cascaval .
Intr-o lipsa totala de respect fata de alegatori, politicienii nemteni au inceput sa se reconsidere si sa fraternizeze sub egida „pace pentru nemteanul de rand” .
Desigur ca PDL-isti care au fost alesi au primit votul celor care au crezut in capacitatea lor de a starpi baronii PSD care se fac vinovati de distrugerea industriei nemtene .
Desigur ca USL-istii care au fost alesi au primit votul celor care au crezut in capacitatea lor de a starpi jajul PDL , ca sa nu mai spunem de sarmanii votanti ai PPDD care au crezut ca acest partid se va bate cu ciocoii PSD , PNL si PDL .
Cam toti votantii , din ratiuni diferite , au ales niste oameni care sa se lupte pentru ei iar multumirea generala intr-un prim an de nou mandat in care nu s-a facut nimic era aceea ca cel putin exista mai multe tabere si se suspecteaza unii pe altii ceea ce duce la o micsorare a gradului de jefuire a banului public .
Iata ca o parte din electoratul nemtean a luat iar teapa , politicienii dezbracandu-se de hainele de lupta cu care s-au prezentat in campanie si intrand in aceeasi cada unde vor incerca coabitand sa faca baie impreuna . A mai ramas sa se sarute pe gura si au rezolvat tot ce era de rezolvat in acest judet .
Pentru ca noi am sustinut USL , e de datoria noastra sa va explicam, numai ca foarte onest va marturisim ca nu prea am stiut cum sa va povestim noi ca cei care promiteau in campanie starpirea hotilor acum s-au asezat la masa cu ei pe banii si voturile nemtenilor asa ca stiind ce urmeaza sa se intample , inainte de sedinta de Consiliu Judetean Neamt ce a avut loc sambata am solicitat sprijinul catorva consilieri USL sa va explice ei cum e treaba asta cu „hai sa dam mana cu mana” .
INTREBARE: Va rugam sa ne sfatuiti intr-o problema . Nu stim ce sa spunem noi acum cititorilor nostri . Cum sa le explicam ca in campanie erau doua tabere , una USL si cealalta APEL si acum dumneavoastra vreti sa coabitati cu prietenii lui Gheorghe Stefan si ai PDL , respectiv UNPR si PPDD , tocmai cei pe care i-ati blamat toata campania .
PUSCASU NECULAI – PSD – Eu nu sunt purtatorul de cuvant al partidului sau USL-ului, in al doilea rand nu am cunostinte de asa ceva. Eu nu am fost antrenat in nici un fel de discutii in afara USL-ului. Nu am cunostinta si ca atare nu pot sa confirm sau sa afirm . sunt aprecierile presedintelui, e treaba domniei sale, in momentul in care probabil o sa vedem un document de maniera aceasta il vom discuta si se va proceda in consecinta.
RADU TUDOREL – PSD – Cu prietenii lui Gheorghe Stefan va referiti la PPDD si UNPR. Nu stiu daca este o relatie chiar asa de stransa, eu am inteles ca a fost intr-adevar o intalnire intre… dar nu am date certe, o intalnire intre Stefan si UNPR, nu cunosc despre ce s-a discutat si depre ce e vorba, dar faptul ca s-au intalnit nu constituie de acuma o coabitare, ci pur si simplu probabil o conversatie politica. Nu e nici o certitudine ca UNPR-ul este cu Stefan, ca PPDD-ul este cu Stefan, pana acum nu s-a demonstrate nici prin vot, cel putin din partea PPDD-ului, si nu stiu sa fie o coabitare stabilita sau vreun protocol macar politic foarte bine creionat. Astea sunt presupuneri.
Deci, din punctul meu de vedere, din momentul in care unul, chiar un singur membru al unui partid este trimis ca si consilier din partea populatiei, el trebuie privit in mod egal si in mod echidistant ca si ceilalti consilieri findca el reprezinta o parte din populatie. Nu trebuie sa spunem ca domni consilierii PPDD sunt de-un fel sau consilierii APEL , PDL sunt de alt fel , sunt reprezentanti, a votat o populatie, au avut un mesaj catre populatia care a fost acceptat si care au facut populatia sa ii voteze si atunci trebuie sa respectam vointa acelor electari. Nu vad de ce sa ne tratam pe picior de razboi. Eu consider ca ar trebui sa incercam sa ajungem la o intelegere fiindca nu stiu daca am eu, sa zicem, amintirile prea vii, pe vremea cand PSD-ul era majoritar, chiar daca isi putea permite sa faca orice in consiliul judetean, punea fiecare consilier, indiferent daca era de la partida moldovenilor sau in orice partid care a disparut si s-a diluat in timp, erau bagati in seama si tratati ca si ceilalti, fara sa existe discriminari si cred ca asta ar trebui sa se incerce de acum incolo in evolutia consiliului judetean.
DAN MANOLIU – PSD – In primul rand trebuie tinut cont de faptul ca activitatea unui judet care se reflecta si asupra cetatenilor judetului caonteaza mai mult decat partiturile politice. Faptul ca incercam sa gasim o solutie de coabitare pe plan judetean , zic ca este in avantajul tuturor, pentru ca asa cum ati vazut, o serie de proiecte, datorita faptului ca nu s-au mai purtat discutii si nu s-a facut o mediere , anii au trecut si au dus la o serie de intarzieri care afecteaza atat din punct de vedere a asistentei sociale cat si din punct de vedere a infrastructurii, a absorbtiei de fonduri europene ceea ce inseamna inclusive bunastarea fiecarui cetatean al judetului. Eu spun totusi ca acest lucruri sunt normale, erau de prevazut pentru faptul ca totusi in judetul Neamt, in urma alegerilor locale, exista cat de cat un echilibru al fortelor politice, de aceea , dupa cum ati observant, de la inceputul mandatului au fost diferite aliante care au dus la diferite schimbari. Incercarea de coabitare care se face, parerea mea este ca este in folosul tuturor.
ALEXANDRU MIHAI – PC – Eu, in calitate de consilier judetean dar si de presedinte al partidului conservator, va pot spune ca ne-am luptat si probabil ca am fost aproape singuri, daca nu singurii la Piatra Neamt , cu APEL-ul, PDL la vremea aceea plus UNPR, sa zicem ca partea de UNPR a fost mai prezenta in mediul rural. Stiti ca PC-ul a primit aceasta functie in ultimul moment sa spunem asa si am purtat un razboi, zic eu onorabil, daca a fost sa fie de am pierdut onorabil si nu am fost parteneri nici un moment cu PDL-ul
Noi nu putem decat sa ne asiguram alegatorii si cei care sunt in continuare simpatizanti ai USL-ului, ca vom respecta ceea ce am promis si s-a vazut vis-à-vis de pensii daca e sa discutam , de reintregirea salariilor, de repunereea in drepturi si ca si presedinte al partidului conservator , am chemat la masa pe toti cei din USL ,si acuma sunt patru partied, nu mai sunt trei , e o realitate pe care trebuie sa o acceptam ca ne place, nu ne place si nu trebuie sa amestecam razboaiele personale, cum din pacate se vede ca se intampla si cu siguranta ca lumea s-a saturat de scandal, vor sa vada lucruri concrete, nu doar agitatie politica, si de doua zile chiar il insotesc pe ministrul agriculturii care este si presedintele partidului conservator atat in Bacau cat si in Neamt, si am discutat toate aceste lucruri, si de la Bucuresti se vede foarte rau situatia de la Neamt si chiar ne-au spus: ”Sunteti acolo patru sefi de partied, chiar nu se poate ajunge la o intelegere ?” Suntem cred singurul judet din Romania fara buget. E un blocaj care afecteaza mersul economic al judetului
Eu nu am fost si cred ca nu am sa fiu niciodata prieten cu domnul Stefan, suntem despartii de multe si ne desparte chiar si varsta, vedem altfel lucrurile, dar acum discutam de interesele judetului. Nu ma intereseaza cum gandeste, ce face Stefan la PDL, cine e la PDL, nici nu vreau sa discutam de nume practice. Cum am spus si ieri la o conferinta de presa la Roman, aici banuim si chiar asa este, e vorba de un razboi personal intre doua sau mai multe persoane si daca niste oameni politici cu experienta cum sunt respectivii, nu pot sa inteleaga ca personalul nu isi are loc aici, atunci o sa stam in blocaj in continuare si afectati bor fi cetatenii, nu cei doi, trei, patru de la varf.
DAN CONSTANTIN – PSD – In primul rand politica inseamna arta compromisului si pentru ca dumneavoastra, cei din media ati observat ca sunt o serie de organisme deliberative care nu au functionat, pentru bunul mers al judetului, pentru cetatenii acestui judet, proiectele la care visam toti, atat noi cei alesi in consiliul judetean cat mai ales reprezentantii autoritatilor locale, in speta primarii, eu cred ca este bine, consiliul judetean sa devina un fort deliberativ, adica lucrativ, fapt lucrativ insemnand sa putem sa discutam , si in mod normal in urma discutiilor si parerilor care vor fi exprimate in consiliul judetean, sa luam si hotarari corespunzatoare.
GABRIEL VISAN – PNL – Cel mai important pentru noi si pentru locuitorii judetului Neamt este deblocarea situatiei care vine de multe luni incoace. Proiectele care sunt la nivelul judetului trebuiesc implementate. Trebuie sa lasam la o parte orice fel de orgolii si sa reusim sa ne asezam la masa tratativelor si sa facem ca acele lucruri, acele proiecte sa fie implementate la nivelul judetului Neamt

Iosub Robert

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy